Reteta zilei: Piept de rata cu sos dulce acrisor
PrinteazaPiept de rata cu sos dulce acrisor din: piept de rata, praf de anason, chimen, ghimbir, coriandru, piper alb, chili, ulei de nuca de cocos, ceapa, miere, suc de portocale, suc de lamaie, unt, sare.
Ingrediente:
- 1 piept de rata
- 1/2 lingurita praf de anason
- 1/2 lingurita chimen macinat
- 1 lingurita ghimbir
- 1/2 lingurita de coriandru
- 1/2 lingurita piper alb
- 1/2 lingurita praf de chili
- 1 lingura ulei de nuca de cocos
- 2 cepe, feliate
- 2 lingurite miere
- 1/2 ceasca de suc de portocale
- 1/4 ceasca de suc de lamaie
- 1 lingura unt
- sare , dupa gust
Mod de preparare:
Asezonati pieptul de rata cu sare pe ambele parti, apoi adaugati anason, chimen, ghimbir, coriandru, piper alb si praf de chili.
Se incalzeste o tigaie mare la foc mediu si se adauga ulei. Adaugati pieptul, gatiti cate 6-7 minute pe fiecare parte. Transferati pe un platou si lasati sa se odihneasca.
La foc mediu , se adauga ceapa si se gateste 3-4 minute. Adaugati miere, suc de portocale si suc de lamaie, unt si condimentati cu sare.
Feliati pieptul de rata si serviti cu sos dulce acrisor.
Piept de rata cu sos dulce acrisor
Pofta buna!
Vreau si eu, ce bine arata pieptul de rata
Vreau si eu