Reteta zilei: Piept de rata cu sos dulce acrisor

Printeaza

Piept de rata cu sos dulce acrisor din: piept de rata, praf de anason, chimen, ghimbir, coriandru, piper alb, chili, ulei de nuca de cocos, ceapa, miere, suc de portocale, suc de lamaie, unt, sare.

Piept_de_rata_cu_sos_dulce_acrisor_08

Piept de rata cu sos dulce acrisor

 

Ingrediente:

  • 1 piept de rata
  • 1/2 lingurita praf de anason
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita ghimbir
  • 1/2 lingurita de coriandru
  • 1/2 lingurita piper alb
  • 1/2 lingurita praf de chili
  • 1 lingura ulei de nuca de cocos
  • 2 cepe, feliate
  • 2 lingurite miere
  • 1/2 ceasca de suc de portocale
  • 1/4 ceasca de suc de lamaie
  • 1 lingura unt
  • sare , dupa gust

 

Mod de preparare:

Asezonati pieptul de rata cu sare pe ambele parti, apoi adaugati anason, chimen, ghimbir, coriandru, piper alb si praf de chili.

Piept_de_rata_cu_sos_dulce_acrisor

Se incalzeste o tigaie mare la foc mediu si se adauga ulei. Adaugati pieptul, gatiti cate 6-7 minute pe fiecare parte. Transferati pe un platou si lasati sa se odihneasca.

Piept_de_rata_cu_sos_dulce_acrisor_04

La foc mediu , se adauga ceapa si se gateste 3-4 minute. Adaugati miere, suc de portocale si suc de lamaie, unt si condimentati cu sare.

Piept_de_rata_cu_sos_dulce_acrisor_06

Feliati pieptul de rata si serviti cu sos dulce acrisor.

Piept_de_rata_cu_sos_dulce_acrisor_07

Piept de rata cu sos dulce acrisor

Piept_de_rata_cu_sos_dulce_acrisor_07

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Vreau si eu, ce bine arata pieptul de rata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.