Reteta zilei: Piept de pui cu aroma de usturoi
PrinteazaPiept de pui cu aroma de usturoi din: piept de pui, rosii uscate, busuioc, oregano, cimbru, rozmarin, dafin, usturoi, sare, piper, fulgi de ardei rosu, zahar, lamaie, vin alb, otet de vin rosu, ulei de masline.
Ingrediente:
- 2-3 piepti de pui
- 1/4 cana de rosii uscate
- 1 lingura busuioc tocat
- 1 lingura oregano tocat
- 1 lingura cimbru tocat
- 1 lingura rozmarin tocat
- 1 frunza de dafin
- 2 catei usturoi, tocat
- 1 linguriță sare
- 1/2 linguriță piper negru
- 1/2 lingurita fulgi de ardei roșu
- zahăr 1/2 linguriță
- zeama de la o lamaie
- 1/3 cana vin alb
- 2 linguri de oțet de vin roșu
- 3 linguri de ulei de masline
Mod de preparare:
Într-un borcan se combină rosiile uscate, ierburi, usturoi, sare, piper, fulgi de ardei roșu și zahăr, suc de lămâie, vin, oțet și ulei de măsline.
Fixați capacul și se agită.
Se pune pieptul de pui intr-o tava si se adauga sosul de rosii peste. Dati la frigider 1-2 ore.
Se incalzeste gratarul la foc mediu. Se adauga pieptul de pui si timeniti pe ambele parti cate 6-8 minute.
Se transferă pe un platou de servire, lasati sa se odihneasca si serviti cald.
Piept de pui cu aroma de usturoi
Pofta buna!
Foarte bun pieptul de pui cu aroma de usturoi