Reteta zilei: Piept de pui cu bacon si sos de lamaie cu smantana pe pat de spanac

Printeaza

Piept de pui cu bacon si sos de lamaie cu smantana pe pat de spanac din: piept de pui, unt, ulei de masline, vin, suc de lamaie, usturoi, ceapa, spanac, bacon, smantana, lapte, sare si piper.

 

Ingrediente:

  • 2 bucati piept de pui
  • 2 linguri unt nesarat
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceasca vin alb
  • suc de lamaie
  • 3 catei de usturoi
  • 2 cepe tocate
  • Spanac proaspat
  • 4 felii bacon
  • 2 linguri smantana
  • 1/4 ceasca lapte
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

taie pieptul de pui felii potrivite. asezoneaza cu sare si piper. incalzeste in tigaie 1 lingura ulei de masline.

Gatiti fiecare bucata de piept de pui cate 3-4 minute.

Scoateti pe prosoape de hartie. In tigaie adaugati 1/4 ceasca de vin alb si jumatate din usturoi pisat.

Adauga 1 lingura de unt. Incorporati spanacul si gatiti aproximativ 3 minute. Scoateti intr-un castron.

Adaugati restul de ulei de masline. Incorporati baconul. Gatiti pana se rumeneste si scoateti pe prosoape de hartie.

pune in tigaie ceapa tocata si pasta de usturoi ramasa. Se amesteca usor. Adaugati restul de vin si sucul de lamaie.

Incorporati smantana si gustati. Daca e prea acru se adaugă lapte. Adaugati si restul de unt si mai amestecati.

Serviti pieptul de pui cu bacon si sos de lamaie pe pat de spanac.

 

Piept de pui cu bacon si sos de lamaie cu smantana pe pat de spanac

Piept de pui cu bacon si sos de lamaie cu smantana pe pat de spanac

 

Pofta buna!

 

 

 

3 comentarii

  1. felicitari bucatarului!

  2. Arata foarte bine

  3. Arata foarte bine pieptul de pui, imi ploua in gura!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.