Reteta zilei: Piept de pui cu banane
PrinteazaO reteta de piept de pui cu banane din: piept de pui, banane, cascaval, orez, vin alb, menta, sare, boia, piper alb si oregano.
Ingrediente:
- 600 gr piept de pui
- 500 gr banane
- 100 gr caşcaval
- 100 gr orez
- 100 ml vin alb
- 30 gr unt
- 1 crenguţă de mentă
- 20 gr sare
- 2 gr boia
- 2 gr piper alb
- 2 gr oregano
Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie ca pentru şniţele şi se bate uşor cu ciocanul. Orezul se pune la fiert în apă cu sare.
Fiecare bucată de carne se condimentează cu sare, deasupra se rade caşcaval, se piperează şi se pune câte o bucată de banană.
Carnea se rulează, prinzând la mijloc umplutura, apoi rulourile se pun pe o tavă, pe deasupra se rade caşcaval şi se condimentează cu boia, piper şi oregano.
In tavă se pune vinul, apoi se introduce în cuptor la 150°C circa 15 minute. Separat, în unt se călesc rondele de banane, orezul şi frunze de mentă, iar aceasta se serveşte ca şi garnitură.
Pentru umplut, se recomandă folosirea bananelor verzi, puţin mai tari, pentru a nu se înmuia de tot în timpul coacerii.
Piept de pui cu banane
Poftă bună!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/reteta-zilei-piept-pui-banane html
N-am mancat asa ceva pana acum
Merita incercat pieptul de pui cu banane