Reteta zilei: Piept de pui delicios, la gratar

Printeaza

Piept de pui delicios, la gratar din: piept de pui, ulei de masline, usturoi, cimbru, oregano, sare, piper, coaja de lamaie.

Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. În funcție de modul în care este preparată, carnea de pui poate fi o opțiune sănătoasă pentru o masă echilibrată.

Carnea de pui poate fi o opțiune sănătoasă pentru a vă asigura aportul de proteine. Deși carnea de pui conține grăsimi, majoritatea grăsimilor din carnea de pui sunt grăsimi nesaturate sănătoase. În plus, carnea de pui poate ajuta la menținerea sănătății oaselor și la creșterea masei musculare.

 

Ingrediente: 

  • 4 bucati piept de pui dezosat
  • 6 linguri ulei de măsline
  • 4 căței de usturoi, tocat
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 1 1/4 linguriță sare
  • 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 1 1/2 lingurite coaja de lamaie, rasa

 

 

Mod de preparare:

Puneti pieptul de pui între 2 bucăți de hârtie de copt si bateti cu un ciocan de carne.

Se amestecă toate ingredientele, cu excepția puiului într-o punga care se inchide ermetic.

Adaugati pieptul de pui si agitati bine. Lasati la marinat in frigider intre 4-12 ore.

Incalziti gratarul si adaugati pieptul de pui.

Rumeniti, acoperit, timp de 2-3 minute pe fiecare parte.

Serviti cald.

 

Piept de pui delicios, la gratar

Piept de pui delicios, la gratar

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Eu il fac putin picant pieptul de pui

  2. Aurelia Dumitrache

    Merge si o salata langa puiul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.