Reteta zilei: Piept de pui la gratar cu orez
PrinteazaPiept de pui la gratar cu orez din: piept de pui, ulei de masline, lamaie, busuioc, miere, sare, piper, orez.
Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. În funcție de modul în care este preparată, carnea de pui poate fi o opțiune sănătoasă pentru o masă echilibrată.
Carnea de pui poate fi o opțiune sănătoasă pentru a vă asigura aportul de proteine. Deși carnea de pui conține grăsimi, majoritatea grăsimilor din carnea de pui sunt grăsimi nesaturate sănătoase. În plus, carnea de pui poate ajuta la menținerea sănătății oaselor și la creșterea masei musculare.
Poate te intereseaza si:
- Piept de pui la gratar cu salata de rosii cherry
- Piept de pui la gratar cu miere si mustar
- Piept de pui la gratar cu sos de mango
Ingrediente:
- 2 piepti de pui, taiati in jumatate
- 1/4 ceasca ulei de măsline
- 1 lamaie, coaja rasa, sucul stors
- 1/2 cana busuioc, tocat
- 2 lingurite de miere
- 2 lingurite de sare
- 1/2 lingurita piper negru
- orez, pentru servire
Mod de preparare:
Se clătește carnea. Combinati toate ingredientele, cu excepția puiului, într-o pungă mare de plastic închisa ermetic.
Deschideti punga și adăugați pieptul de pui. Sigilati si agitati bine.
Marinati puiul în frigider timp de 4 ore sau peste noapte.
Scoateti puiul din punga, eliminati orice bucăți mari de busuioc sau de coaja de lamaie.
Incalziti gratarul. Frigeti puiul cate 2-3 minute pe fiecare parte.
Se reduce focul la mediu si mai gatiti pe ambele parti cate 5 minute.
Serviti carnea de pui cu orez.
Piept de pui la gratar cu orez
Pofta buna!
Ce bine arata pieptul de pui