Reteta zilei: Piept de pui la gratar cu sos aromat de piersici

Printeaza

Piept de pui la gratar cu sos aromat de piersici din: piersici, otet balsamic, pasta de tomate, sos worcestershire, suc de lamaie, miere, usturoi, sare, piper, boia de ardei, ghimbir, piept de pui.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente: 

  • 4 piersici
  • ½ ceasca otet balsamic
  • 180gr pasta de tomate
  • ¼ cană sos worcestershire
  • 2 linguri de suc proaspat de lamaie
  • 2 linguri miere
  • 4 catei de usturoi zdrobit
  • ½ linguriță de sare
  • ½ lingurita piper negru
  • ½ lingurita boia de ardei
  • ¼ lingurita de ghimbir
  • 4 piepti de pui

 

Mod de preparare:

Se incalzeste gratarul la mediu. Scoateti samburii de piersici si așezați pe gratar.

Frigeti pentru 2-3 minute pe fiecare parte.

Scoateți de pe grătar și se lasă să se răcească timp de 5 minute.

Eliminati coaja si puneti in blender.

Adaugati oțet balsamic, pasta de tomate, sos worcestershire, suc de lamaie, miere, usturoi, sare, piper negru, boia si ghimbir.

Amestecati pana se omogenizeaza.

Puneti pieptul de pui intr-un castron mare și se toarnă 1 cana de sos peste pui.

Marinați la temperatura camerei timp de 15 minute.

Puneti carnea de pui pe gratar la foc mediu-mare.

Rumeniti pentru 5-7 minute pe fiecare parte.

Ungeti carnea cu sos si mai rumeniti cateva minute pe fiecare parte.

Serviti pieptul de pui cald.

 

Piept de pui la gratar cu sos aromat de piersici

Piept de pui la gratar cu sos aromat de piersici

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Vreau si eu:) Ce bine arata 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.