Reteta zilei: Piept de pui la gratar in sos de otet balsamic

Printeaza

Piept de pui la gratar in sos de otet balsamic din: otet balsamic, suc de lamaie, ulei de masline, mustar dijon, zahar brun, sos worcestershire, usturoi, cimbru, oregano, rozmarin, sare, piper, piept de pui, patrunjel.

Poate te intereseaza si:

Ingrediente:

  • 1/4 ceasca otet balsamic
  • sucul de la 1 lamaie
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de muștar Dijon
  • 2 linguri de zahar brun
  • 1 lingura sos Worcestershire
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 1/2 linguriță cimbru uscat
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 1/4 lingurita rozmarin uscat
  • sare și piper negru proaspat macinat, dupa gust
  • 4 piepti de pui
  • 2 linguri pătrunjel proaspăt tocat

 

Mod de preparare:

Într-un bol mediu, amestecati oțet balsamic, suc de lamaie, ulei de masline, Dijon, zahar brun, Worcestershire, usturoi, cimbru, oregano si rozmarin; se condimentează cu sare și piper, dupa gust.

Pastrati deoparte 1/4 ceasca.

Într-un castron mare, combinati amestec otet balsamic si pui; marinati timp de cel puțin 1 oră.

Scurgeti carnea de pui din sos.

Incalziti gratarul la foc mare mediu.

Adaugati carnea de pui si frigeti cateva minute pe o parte, intoarceti si ungeti cu sos, mai gatiti cateva minute si ungeti din nou cu sos.

Lasati sa se odihneasca.

Serviti cu patrunjel.

 

Piept de pui la gratar in sos de otet balsamic

Piept de pui la gratar in sos de otet balsamic

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Ce bine arata …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.