Reteta zilei: Piept de pui la gratar in sos de otet balsamic
PrinteazaPiept de pui la gratar in sos de otet balsamic din: otet balsamic, suc de lamaie, ulei de masline, mustar dijon, zahar brun, sos worcestershire, usturoi, cimbru, oregano, rozmarin, sare, piper, piept de pui, patrunjel.
Poate te intereseaza si:
- Piept de pui la gratar cu sos aromat de piersici
- Piept de pui cu legume si sos chili, la tigaie
- Copane de pui glazurate cu miere si ketchup
Ingrediente:
- 1/4 ceasca otet balsamic
- sucul de la 1 lamaie
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 linguri de muștar Dijon
- 2 linguri de zahar brun
- 1 lingura sos Worcestershire
- 2 catei de usturoi, tocat
- 1/2 linguriță cimbru uscat
- 1/2 lingurita oregano uscat
- 1/4 lingurita rozmarin uscat
- sare și piper negru proaspat macinat, dupa gust
- 4 piepti de pui
- 2 linguri pătrunjel proaspăt tocat
Mod de preparare:
Într-un bol mediu, amestecati oțet balsamic, suc de lamaie, ulei de masline, Dijon, zahar brun, Worcestershire, usturoi, cimbru, oregano si rozmarin; se condimentează cu sare și piper, dupa gust.
Pastrati deoparte 1/4 ceasca.
Într-un castron mare, combinati amestec otet balsamic si pui; marinati timp de cel puțin 1 oră.
Scurgeti carnea de pui din sos.
Incalziti gratarul la foc mare mediu.
Adaugati carnea de pui si frigeti cateva minute pe o parte, intoarceti si ungeti cu sos, mai gatiti cateva minute si ungeti din nou cu sos.
Lasati sa se odihneasca.
Serviti cu patrunjel.
Piept de pui la gratar in sos de otet balsamic
Pofta buna!
Ce bine arata …