Reteta zilei: Piept de pui cu lamaie, masline si capere
PrinteazaPiept de pui cu lamaie, masline si capere din: piept de pui, sare, piper, unt, uaturoi, supa de pui, vin alb, patrunjel, suc de lamaie, lamaie, masline, capere.
Poate te intereseaza si:
- Rulada de pui cu ciuperci si ardei rosu
- Piept de pui la gratar in sos de otet balsamic
- Piept de pui la gratar cu sos aromat de piersici
Ingrediente:
- 2 piepti de pui, taiati in jumatate
- sare si piper
- 3 linguri unt
- 2 catei de usturoi, tocat
- ½ ceasca supa de pui
- ⅓ ceasca vin alb
- 2 linguri patrunjel proaspat tocat
- sucul de la o lamaie
- ¼ linguriță de sare
- 1 lamaie, taiata felii
- ¾ cană măsline
- ⅓ cana capere
- 2 linguri patrunjel proaspat tocat, pentru ornat
Mod de preparare:
Se presara carnea de pui cu sare și piper. Pastrati deoparte. Incalziti untul intr-o tigaie medie la foc mediu-mare.
Rumeniti ușor carnea de pui pe ambele părți și apoi transferați pe o farfurie.
Adaugati usturoiul in tigaie si gatiti pentru un minut.
Adaugati supa de pui si vinul alb si se aduce la fierbere.
Fierbeti până se reduce la jumătate, aproximativ 3-5 minute.
Adaugati patrunjel, suc de lamaie si sare.
Adaugati puiul în tigaie și puneti deasupra feliile de lamaie, masline si capere.
Gatiti, acoperit, timp de aproximativ 15 minute. Adaugati sare dupa gust.
Serviti puiul acoperit cu lămâie, măsline și capere, presarat cu patrunjel proaspat.
Piept de pui cu lamaie, masline si capere
Pofta buna!
O sa incerc, desi sunt putin reticenta