Reteta zilei: Piept de pui cu legume si ierburi de provence

Printeaza

Piept de pui cu legume si ierburi de provence din: ulei de masline, mustar dijon, usturoi, ierburi de provence, piept de pui, ceapa, morcovi, pastarnac, cartofi rosii, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 1/4 ceasca ulei de masline
  • 1/3 ceasca de mustar dijon
  • 3 catei de usturoi, tocat
  • 1 lingura ierburi de provence
  • 2 piepti de pui, dezosati
  • 1 ceapa, tocata
  • 6 morcovi, tocati
  • 5 radacini pastarnac, tocat
  • 3 cartofi rosii, tocati
  • Sare si piper negru proaspat macinat

 

Mod de preparare:

incalzeste cuptorul la 200C. Intr-un bol, amestecati impreuna ulei de masline, mustar dijon, usturoi si ierburile de provence.

Taiati fiecare piept de pui in trei parti egale. Folositi o spatula mica si raspanditi o mica parte din amestecul de ierburi peste pui.

Asezonati cu sare si piper si dati la frigider.

Puneti ceapa, morcovii, pastarnacul, cartofii si cartofii rosii intr-un vas de copt mare. Asezonati bine cu sare si piper.

toarna amestecul de ierburi ramas peste toate legumele si se amesteca pana cand totul este bine combinat.

Dati la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

Scoateti din cuptor si adaugati carnea de pui, dati din nou la cuptor si mai gatiti pentru aproximativ 12 minute.

Serviti preparatul cald.

 

Piept de pui cu legume si ierburi de provence

Piept_de_pui_cu_legume_si_ierburi_de_provence_12

Pofta buna!

 

 

 

Fructe de mare cu sos de lămâie și tarhon

Fructe de mare cu sos de lămâie și tarhon – reprezintă un preparat sofisticat și rafinat, perfect pentru o cină elegantă sau o ocazie specială. Această rețetă combină delicatețea fructelor de mare cu aromele proaspete și ușor picante ale lămâii și tarhonului, rezultând un fel de mâncare echilibrat și plin de savoare. Prepararea acestui fel […]

Ceai de Verbină

Ceai de Verbină: Ghid Complet de Preparare – Ceaiul de verbină, cunoscut și sub numele de verbină lămâioasă, este apreciat pentru proprietățile sale calmante și revigorante. Verbină (Aloysia citrodora) este o plantă aromatică ce oferă un gust proaspăt și delicat de lămâie, fiind ideală pentru a fi consumată atât caldă, cât și rece. Ingrediente: 1 […]

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Mi-ai facut pofta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.