Reteta zilei: Piept de pui cu legume si sos la tigaie
PrinteazaPiept de pui cu legume si sos la tigaie din: sos de stridii, otet balsamic, sos de soia, zahar brun, ulei de susan, fulgi de ardei, ghimbir, usturoi, amidon, apa, piept de pui, ou, amidon, piper, broccoli, ceapa verde, arahide, orez.
Ingrediente:
- 2 linguri sos de stridii
- 1 lingura otet balsamic
- 1 lingura sos de soia
- 1 lingura de zahar brun
- 1 lingurita ulei de susan
- 1 lingurita fulgi de ardei rosu
- ¼ lingurita de ghimbir, tocat
- 1 catel de usturoi, tocat
- 1 lingurita amidon
- 2 linguri de apa
Ingrediente pui:
- 1 piept de pui dezosat
- 1 ou
- 2 linguri amidon
- piper negru
- 2 linguri de ulei
Ingrediente legume:
- 1/2 broccoli
- 1 ardei rosu
- 2 cepe verzi, felii
- ⅓ ceasca arahide prajite
- 4 cani de orez fiert
Mod de preparare:
Se amesteca ingredientele pentru sos impreuna intr-un castron si se pastreaza deoparte.
Se taie ardeiul gras rosu cuburi si se maruntesc arahidele.
Intr-un castron mare, amestecati impreuna ou, 2 linguri de amidon si un varf de cutit de piper pana se omogenizeaza.
Se taie pieptul de pui cuburi si adaugati in amestecul de ou.
Incalziti uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu, se adauga carnea de pui acoperita cu ou .
Se gateste pana se rumeneste pe partea de jos. Intoarceti si gatiti si pe cealalta parte.
Scoateti carnea de pui din tigaie.
Adaugati broccoli in tigaia fierbinte si se gateste doar cateva minute.
Adaugati ardeiul tocat si se gateste inca 1-2 minute.
Incorporati carnea de pui in tigaie, impreuna cu sosul pregatit. Se amesteca si se lasa sa clocoteasca.
Se adauga alunele tocate si se presara ceapa verde taiata peste partea de sus. Se serveste cu orez.
Piept de pui cu legume si sos la tigaie
Pofta buna!