Reteta zilei: Piept de pui prajit cu garnitura de cartofi gratinati
PrinteazaPiept de pui prajit cu garnitura de cartofi gratinati din: piept de pui, usturoi, ulei, sare, piper, boia de ardei, dafin, cartofi, ceapa, bacon, smantana, branza.
pentru carnea prajita:
- 300-400 de grame de piept de pui
- 1 catel de usturoi
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- boia de ardei
- foaie de dafin
garnitura de cartofi:
- 700 de grame de cartofi
- 5 cepe
- 150 de grame de bacon
- 2 oua
- 100 de grame de smantana proaspata
- 100 de grame de branza rasa
Mod de preparare:
Pentru prepararea garniturii, se taie ceapa și baconul și se prajesc la foc mic cateva minute. Se fierb cartofii.
Taiati bucati mici si puneti un strat intr- o tava.
Adaugati baconul cu ceapa, jumatate din smantana si acoperiti cu restul de cartofi.
Intr-un castron separat bateti ouale cu piper și sare.
Deasupra ultimului strat de cartofi se adauga branza rasa, smantana si oualele.
Dati la cuptor, la 180C timp de aproximativ o jumatate de ora.
Intre timp prajiti carnea de pui, intr-o tigaie adaugati ulei si adaugati carnea, dafin ,boia de ardei și piper.
Prajiti acoperit , la foc mic pentru aproximativ 30-40 de minute.
Cand carnea este gata se adauga usturoiul tocat și lasați tigaia acoperita pentru cel puțin 10 minute.
Serviti carnea de pui prajita cu garniture de cartofi gratinati.
Piept de pui prajit cu garnitura de cartofi gratinati
Pofta buna!