Reteta zilei: Piept de pui cu sos picant de capsuni

Printeaza

Piept de pui cu sos picant de capsuni din: lamaie, ulei de masline, miere, coriandru, piept de pui, sare, piper, capsuni, ardei iute, ceapa rosie, limeta.

Ingrediente:

  • 2 lamai, coaja + sucul
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita miere
  • ½ ceasca frunze de coriandru, tocat marunt
  • 4 felii subtiri piept de pui fara piele, dezosat
  • sare
  • piper negru

sos:

  • 2 cesti capsuni, cuburi
  • 1 ardei iute jalapeño, fara semințe si tocat marunt
  • ¼ ceasca plus 1 lingura ceapa rosie, tocata
  • 1 ½ linguri coriandru, tocat
  • ½ limeta, stoarsa
  • sare

Mod de preparare:

Intr-un vas termorezistent, amestecati impreuna coaja, suc de lamaie, ulei de masline, miere si coriandru cu un varf de cutit de sare.

Puneti fiecare piept de pui intre doua bucati de folie de plastic. Bateti bine cu ciocanul de snitele.

Puneti pieptul de pui in vasul de copt si acoperiti cu sos. Dati la frigider timp de cel putin 20 de minute.

Intre timp, puneti toate ingredientele pentru sos intr-un bol mediu.

amesteca usor ingredientele cu o furculita si se condimenteaza cu sare, dupa gust.

Dati la frigider pana la servire. incalzeste gratarul la foc mediu-mare. Scoateti pieptul de pui din marinata si uscati.

Asezonati ambele laturi ale fiecarui piept cu sare si piper negru.

adauga carnea pe gratar, se frige timp de aproximativ 3 ½ minute pe fiecare parte.

Scoateti carnea de pui pe o farfurie si se serveste cu sosul picant de capsuni.

 

Piept de pui cu sos picant de capsuni

Piept_de_pui_cu_sos_picant_de_capsuni_11

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.