Reteta zilei: Piept de pui la tigaie cu aroma de portocala

Printeaza

Piept de pui la tigaie cu aroma de portocala din: piept de pui, unt, portocale, suc de portocala, coaja de portoacla, smantana, vin alb, sare, piper.

Piept_de_pui_la_tigaie_cu_aroma_de_portocala_08

 

Ingrediente:

  • 2 bucati piept de pui
  • 3 linguri unt
  • 2 portocale, feliate
  • ½ ceasca suc de portocale
  • 1 lingura de coaja de portocala
  • ¾ cana smantana
  • ¼ ceasca de vin alb sec
  • ½ lingurita de sare
  • ¼ lingurita piper alb proaspat macinat

 

Mod de preparare:

Se topeste untul intr-o tigaie mare la foc mediu.

Prajeste pieptul de pui pe ambele parti pana se rumeneste, aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte.

Adauga feliile de portocale si prajeste timp de cateva minute, pe ambele parti.

Scoate feliile de portocale si pune deoparte, mentine cald.

Piept_de_pui_la_tigaie_cu_aroma_de_portocala

Adauga sucul de portocale, coaja de portocale, sare si piper alb in tigaia cu carnea de pui.

Redu focul la mic, se acopera si se fierbe timp de 10 minute.

Transfera carnea de pui pe un platou.

Piept_de_pui_la_tigaie_cu_aroma_de_portocala_02

Adauga smantana si vin alb in tigaie si se aduce la fierbere, se fierbe timp de 2-3 minute.

Adauga sare si piper dupa gust.

Piept_de_pui_la_tigaie_cu_aroma_de_portocala_04

Aranjaza pieptul de pui pe un platou cu felii de portocale, toarna sosul si serveste imediat.

Piept_de_pui_la_tigaie_cu_aroma_de_portocala_05

Piept de pui la tigaie cu aroma de portocala

Piept_de_pui_la_tigaie_cu_aroma_de_portocala_07

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Piept de pui picant la tigaie

Piept de pui picant la tigaie

Piept de pui picant la tigaie din: piept de pui, sare, ulei, ceapa, ardei iute, pasta de chili, sos de stridii, sos de peste, orez. Ingrediente: 340 g piept de pui, felii sare 2 linguri de ulei 2 cepe, feliate 2 ardei iuti, maruntiti 2 linguri pastă de chili 1 lingura sos de stridii 1 […]

 

Reteta zilei: Piept de pui la tigaie

Piept de pui la tigaie din: piept de pui, ulei de masline, sos pesto, unt, sare de mare, piper, ardei iute, suc de lamaie.  Poate te intereseaza si: Piept de pui la tigaie cu aroma de portocala Piept de pui cu legume si sos la tigaie Paste cu piept de pui, rozmarin si sos de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

3 comentarii

  1. Mi-ai dat o idee buna cu pieptul asta de pui

  2. Ai un mare plus pentru reteta asta de la mine

  3. Sa-mi faci si mie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.