Piept de pui picant la tigaie din: piept de pui, sare, ulei, ceapa, ardei iute, pasta de chili, sos de stridii, sos de peste, orez. Ingrediente: 340 g piept de pui, felii sare 2 linguri de ulei 2 cepe, feliate 2 ardei iuti, maruntiti 2 linguri pastă de chili 1 lingura sos de stridii 1 […]
Reteta zilei: Piept de pui la tigaie cu aroma de portocala
PrinteazaPiept de pui la tigaie cu aroma de portocala din: piept de pui, unt, portocale, suc de portocala, coaja de portoacla, smantana, vin alb, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 bucati piept de pui
- 3 linguri unt
- 2 portocale, feliate
- ½ ceasca suc de portocale
- 1 lingura de coaja de portocala
- ¾ cana smantana
- ¼ ceasca de vin alb sec
- ½ lingurita de sare
- ¼ lingurita piper alb proaspat macinat
Mod de preparare:
Se topeste untul intr-o tigaie mare la foc mediu.
Prajeste pieptul de pui pe ambele parti pana se rumeneste, aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte.
Adauga feliile de portocale si prajeste timp de cateva minute, pe ambele parti.
Scoate feliile de portocale si pune deoparte, mentine cald.
Adauga sucul de portocale, coaja de portocale, sare si piper alb in tigaia cu carnea de pui.
Redu focul la mic, se acopera si se fierbe timp de 10 minute.
Transfera carnea de pui pe un platou.
Adauga smantana si vin alb in tigaie si se aduce la fierbere, se fierbe timp de 2-3 minute.
Adauga sare si piper dupa gust.
Aranjaza pieptul de pui pe un platou cu felii de portocale, toarna sosul si serveste imediat.
Piept de pui la tigaie cu aroma de portocala
Pofta buna!
Pofta buna!
Mi-ai dat o idee buna cu pieptul asta de pui
Ai un mare plus pentru reteta asta de la mine
Sa-mi faci si mie