Reteta zilei: Piept de pui cu vin alb si lamaie
PrinteazaO reteta de piept de pui cu vin alb si lamaie din: piept de pui, faina, sare, piper, unt, ulei de masline extravirgin, vin alb si suc de lamaie.
Inrgediente:
- 2 bucati piept de pui dezosat si fara piele
- 1/2 cana faina
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper macinat
- 4 linguri unt
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- 1/2 cana vin alb
- sucul de la o lamaie
Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie pe jumatate, iar apoi fiecare jumatate se taie in doua. Fiecare bucata obtinuta de piept de pui se presara cu sare si piper.
Intr-un vas se pune faina prin care se vor tavali bucatile de pui. Intr-o tigaie se pun pe foc 2 linguri de unt si 2 linguri de ulei de masline si cand untul incepe sa sfaraie se pun jumatate din carnea de pui.
Se prajeste la foc mediu timp de 2-4 minute pe fiecare parte, dupa care s se scoate carnea pe un platou. Se mai adauga in tigaie o lingura de unt si una de ulei de masline si se repeta prajirea pentru al doilea lot de piept de pui.
Dupa prajire se indeparteaza din tigaie resturile de faina prajita si se adauga vinul, o lingura de unt si sucul de lamaie.
Se amesteca timp de aproximativ 3 minute pana cand sosul se va ingrosa usor. Se toarna sosul peste pui chiar inainte de servire si se decoreaza cu felii de lamaie.
Pieptul de pui cu vin alb si lamaie este usor de facut, combinarea acestor putine ingrediente poate fi o cina aromata pentru familia sau prietenii dumneavoastra.
Piept de pui cu vin alb si lamaie
Pofta buna!
Incoming search terms:
- piept de pui cu sos de lamaie
- piept de pui cu lamaie
- piept de pui cu vin alb
- piept de pui cu sos de vin alb
- pui cu sos de lamaie
uuuf, ce pofta mi-ai facut
Foarte bun! Un deliciu