Reteta zilei: Piept de vita la saramura
PrinteazaPiept de vita la saramura din: zahar brun, sare de mare grunjoasa, boabe de piper, boabe de ienupar, cuisoare, dafin, cimbru, piept de vita, morcov, ceapa, telina, praz, rozmarin, cimbru, patrunjel, usturoi, paine prajita, mustar, branza, muraturi.
Ingrediente pentru saramura:
- 200g zahăr brun
- 300g sare de mare grunjoasă
- 2 lingurite boabe de piper negru
- 1 lingura boabe de ienupăr
- 4 cuisoare
- 4 frunze de dafin
- 4 crengute de cimbru
Ingrediente pentru carnea de vită:
- 1 kg piept de vită
- 1 morcov, feliat
- 1 ceapa, tocata
- 1 radacina telina, feliata
- 1 praz, feliat
- 1 legatura rozmarin proaspăt, cimbru, frunze de patrunjel, legata cu sfoară
- usturoi
- pâine prăjită, muștar, branza si muraturi, pentru servire
Mod de preparare:
Puneți toate ingredientele pentru saramura într-o cratiță mare, se toarnă în 2 litri de apă și se aduce treptat la fierbere, amestecând pentru a ajuta zahărul și sarea sa se dizolve.
Odată ce se ajunge la punctul de fierbere, se lasa sa fiarba timp de două minute.
Opriti focul și se lasă să se răcească complet.
Puneti carnea in saramura rece, apoi dati la rece timp de șapte zile.
Scoateți carnea din saramura și clătiți. Rulati si legati cu sfoara alimentara.
Adaugati intr-o cratita mare impreuna cu legumele si ierburile aromate.
Acoperiti cu apa si fierbeti la foc mic cel putin 4 zile.
Feliati și seriti cu pâine prăjită, muștar si branza alaturi de muraturi.
Piept de vita la saramura
Pofta buna!
Ce bine arata pieptul de vita
Ce bine arata. Mi-ai facut asa o pofta ..