Reteta zilei: Piersici umplute

Printeaza

Piersici umplute din: faina, zahar, unt, oua, lapte, esenta de lamaie, praf de copt, nutella, crema de ciocolata, crema de lapte si oua, lichior, zahar.

Cu siguranta va sunt dragi piersicile umplute pentru ca sunt gustoase si mai ales pentru ca va amintesc de copilarie cand mamele noastre le pregateau duminica pentru noi.

Piersicile sunt niste fursecuri umplute cu nutella sau cu crema de ciocolata care daca le incercati o data, in mod sigur o sa devina o reteta de familie.

 

Ingrediente:

aluat:

  • 600g faina
  • 200g zahar
  • 100g unt (la temperatura camerei)
  • 2 oua + 1 galbenus de ou
  • 1/2 cana de lapte
  • o sticluta esenta de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt

umplutura:

decor:

  • lichior de capsune
  • zahar tos

 

Mod de preparare:

Ouale se mixeaza cu zaharul, se adauga apoi laptele, untul taiat cubulete, esenta de lamaie si la sfarsit se pune faina amestecata cu praful de copt. S

e framanta un aluat neted, potrivit de tare.

Formeaza din aluat niste bile de marimea unei nuci si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se coc in cuptor la 180 grade pana s-au rumenit, aproximativ 10 minute.

Se scobesc in mijloc cu ajutorul unui cutit si se formeaza o gaura mica pe partea plata care se va umple cu ce va place mai mult.

Inainte de umplere trecem fursecurile prin lichior de capsune.

Noi am umplut fursecurile cu nutella, cu crema de ciocolata pe care am facut-o dupa cum vedeti aici sau cu crema de lapte preparata ca aici.

Se lipesc doua cate doua fursecurile dupa ce le-am umplut, iar apoi se trec piersicile umplute prin zahar tos.

Inainte de a le servi, ornati piersicile umplute cu o frunzulita de planta, cel mai bine cu o frunzulita de merisor sau o cu frunzulita de zahar.

 

Piersici umplute

Piersici umplute

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • piersici umplute
  • fursecuri piersici umplute
  • prajitura caise umplute
  • prajitura piersici umplute
  • prajituri caise umplute
  • reteta de piersici
  • caise umplute
  • reteta caise umplute
  • table2rz

7 comentarii

  1. Niculescu Ioana

    Ce bine arata prajiturele astea :). Imi plac la nebunie

  2. marinescu dana

    sunt delicioase piersicile umplute 🙂

  3. Fuuaaaa, ce bine arata!

  4. Asta-i gustul copilariei 🙂

  5. Fuuuuuu, imi aduc aminte ce bune erau 🙂 Doamneeeeee

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.