Reteta zilei: Piftie cu afumatura
PrinteazaO reteta delicioasa de piftie cu afumatura din: ureche de porc, carne macra, ciolan afumat de porc, genunchi de vita, sorici, picior de porc, ceapa, morcov, telina, foaie de dafin, usturoi, boabe de piper, coriandru si sare.
Ingrediente:
- 1 ureche de porc
- 1 kg carne macra
- 1 ciolan afumat de porc
- 1 genunchi de vita
- 1/4 kg sorici
- 1 picior de porc
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 telina mica
- 1 foaie de dafin
- 1 capatana de usturoi
- boabe de piper
- boabe de coriandru
- sare
Mod de preparare:
Pune cărnurile şi oasele la fiert în apă rece cu sare, la foc redus (nivelul apei să-l depăşească de două ori pe al cărnii), la spuma când se formează, pune legumele curăţate, boabele de piper, foaia de dafin, sare, coriandru.
Lasă la fiert 4-5 ore, până ce carnea se desface de pe os şi zeama a scăzut la nivelul cărnii. Strecoară şi separă carnea de şorici, de grăsime, iar legumele dă-le deoparte (se pot pune ca ornament în piftie sau se folosesc la salata de boeuf).
Pune în strecurătoare usturoiul pisat şi strecoară zeama de 3-4 ori prin usturoi. Lasă la rece până a doua zi. îndepărtează stratul de grăsime şi încălzeşte zeama din nou. Pune carnea într-o formă ovală mai mare şi una rotundă mică. Toarnă zeama şi dă la rece.
Când piftia s-a legat, răstorni cele două . forme şi asamblezi porcul după cum urmează: tai jumătate din forma mică şi o pui pe post de rât. Două frunze de porumb uscat (tăiate) pe post de urechi. Măsline ca ochi şi nări. In rest, de voie.
Piftie cu afumatura
Pofta buna!
O nebunie piftia asta