Reteta zilei: Piftie de curcan

Printeaza

Piftie de curcan din: aripi de curcan, gaturi de curcan, gheara de pui, usturoi, sare si piper.

Ingrediente:

Piftie de curcan

Piftie de curcan

  • 3 aripi curcan
  • 2 gaturi curcan
  • 10 gheare de pui
  • 1 capatana usturoi
  • Sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Se spala bine carnea si se pune la fiert intr-o oala mare. Apa trebuie sa acopere carnea.Atentie, nu se mai poate complete cu apa ca la mancarea obisnuita.

Cand incepe sa dea in clocot trebuie spumuita bine astfel incat impuritatile sa nu ramana in zeama.

Piftie de curcan

Se lasa sa fiarba aproximativ 3 ore pana cand carnea se desprinde de pe oase. Se opreste focul, se lasa 15 minute sa se odihneasca, iar apoi carnea se pune in castroane.

Zeama ramasa se amesteca bine cu usturoiul pisat, sare si piper dupa gust.

Piftie de curcan

Se toarna zeama in castroane, se lasa sa se raceasca, apoi se da la frigider peste noapte. Se serveste rece.

Piftie de curcan

Piftie de curcan

Piftie de curcan

Pofta buna!

5 comentarii

  1. Valentina Negrescu

    Piftia de curcan este una din preferatele mele

  2. Buna piftia de curcan 🙂

  3. Piftia de curcan imi place mult!

  4. Buna piftia de curcan?

  5. E prea cald pentru piftie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.