Reteta zilei: Piftie de curcan
PrinteazaPiftie de curcan din: aripi de curcan, gaturi de curcan, gheara de pui, usturoi, sare si piper.
Ingrediente:
- 3 aripi curcan
- 2 gaturi curcan
- 10 gheare de pui
- 1 capatana usturoi
- Sare
- piper
Mod de preparare:
Se spala bine carnea si se pune la fiert intr-o oala mare. Apa trebuie sa acopere carnea.Atentie, nu se mai poate complete cu apa ca la mancarea obisnuita.
Cand incepe sa dea in clocot trebuie spumuita bine astfel incat impuritatile sa nu ramana in zeama.
Se lasa sa fiarba aproximativ 3 ore pana cand carnea se desprinde de pe oase. Se opreste focul, se lasa 15 minute sa se odihneasca, iar apoi carnea se pune in castroane.
Zeama ramasa se amesteca bine cu usturoiul pisat, sare si piper dupa gust.
Se toarna zeama in castroane, se lasa sa se raceasca, apoi se da la frigider peste noapte. Se serveste rece.
Piftie de curcan
Pofta buna!
Piftia de curcan este una din preferatele mele
Buna piftia de curcan 🙂
Piftia de curcan imi place mult!
Buna piftia de curcan?
E prea cald pentru piftie