Reteta zilei: Piftie de porc si pasare cu legume
PrinteazaPiftie de porc si pasare cu legume din: picioare de porc, pulpe de pui, ceapa, morcov, telina, frunze de dafin, boabe de piper, sare, usturoi si hrean.
Ingrediente:
- 2 picioare de porc
- 5-8 pulpe de pui mari
- 2 cepe
- 1 morcov mare
- 1 bucata de telina
- 2 frunze de dafin
- 5-10 boabe piper
- 2 lingurițe de sare
- 4-5 catei de usturoi
- Hrean sau mustar pentru servire
Mod de preparare:
Intr-o oala mare adaugați picioarele de porc si pulpele de pui. Se adaugă apa suficienta pentru a acoperi carnea. Fierbeti la foc mare, acoperit.
Aruncati prima apa pentru a scapa de impuritati. Umpleti din nou oala cu apa, astfel incat carnea sa fie acoperita. Fierbeti la foc mic timp de 5 ore.
Adaugati apoi morcovul, ceapa, telina si frunzele de dafin. Asezonati cu boabe de piper si sare. Mai fierbeti 1 ora. Scoateți carnea și morcovul si lasati sa se raceasca.
Aruncati picioarele de porc, ceapa, telina și frunzele de dafin. Folosiți o sita pentru a strecura zeama. Curatati si pisati usturoiul si adaugati in zeama. Mai adaugati sare dupa gust.
Maruntiti carnea si taiati morcovii felii. In boluri mici puneti morcovi pe partea de jos adaugati carne, mai adaugati morcovi si turnati zeama. Dati la frigider cel putin 3 ore. Serviti cu hrean sau mustar.
Piftie de porc si pasare cu legume
Pofta buna!
Foarte bine arata piftia 🙂
Imi place piftia asta