Reteta zilei: Piftie
PrinteazaO reteta delicioasa de piftie din: picioare porc, rasol porc, carne de porc, usturoi si sare.
Ingrediente:
- 3 picioare porc
- 1 rasol porc
- 1 bucata de carne porc potrivita
- 3 capatani usturoi
- sare
Mod de preparare:
Se spala foarte bine picioarele de porc, se indeparteaza resturile de par de pe sorici, se cresteaza picioarele si rasolul si se lasa in apa rece pentru 12 ore. Se pun apoi la fiert Intr-o oala de aproximativ 9-10 l. Oala trebuie sa fie umpluta cu apa aproape de tot.
Cand incepe sa fiarba se spumuieste bine. Aceasta etapa este foarte importanta astfel incat zeama sa iasa limpede si curata. Se fierbe pentru aproximativ 5-6 ore, pana cand carnea se dezlipeste de pe oase.
Se indeparteaza oasele si carnea se aseaza in boluri/castroane, dupa preferinta. In zeama ramasa se adauga sare si usturoi pisat dupa gust. Se toarna apoi in boluri peste carne. Se lasa la racit, apoi se da la frigider pentru 12 ore.
Se serveste rece.
Piftie
Pofta buna!
Da, anul asta vreau sa fac si eu piftie!
Hmmmm, vreau si eu, dar o prefer pe aia de curcan
Foarte buna piftia