Reteta zilei: Pilaf de dovlecei
PrinteazaO reteta de pilaf de dovlecei din: dovlecei, ceapa, orez, rosii, sare, piper, ulei si verdeata.
- 5 dovlecei tineri
- 3 cepe
- 250 g orez
- 3 roşii decojite
- sare
- piper
- 200 ml ulei
- verdeaţă
Mod de preparare:
Cureţi dovleceii de coajă, apăsând cu lama unui cuţit, în aşa fel încât sâ se cureţe doar un strat subţire, apoi îi speli şi îi tai în rondele groase; de 1-2 cm. Pui feliile de dovlecei sâ se înmoaie, într-o cratiţă pe foc mic, cu 100 ml ulei, îi scoţi pe o farfurie şi îi laşi deoparte cât timp pregăteşti restul legumelor.
Tai ceapa peştişori, o căleşti în restul de ulei, doar 10 minute, după care pui şi orezul peste ceapă, să se înmoaie uşor. Torni o cană cu apă caldă peste amestec, amesteci cu o lingură în cratiţă, ca să nu se prindă orezul de fund, până când acesta s-a înmuiat.
Aşezi într-o formă de sticlă incasabilă sau într-o cratiţă cu pereţii inalţi un strat de dovlecei, altul de ceapă şi orez şi închei cu alt rând de dovlecei. Presari piper. Acoperi amestecul cu apa caldă în care ai pus puţină sare şi introduci vasul în cuptor pentru o oră. După ce scoţi vasul din cuptor, presari verdeaţa tocată peste pilaf.
Pilaf de dovlecei
Pofta buna!
Interesant pilaful asta