Reteta zilei: Pilaf de dovlecei

Printeaza

O reteta de pilaf de dovlecei din: dovlecei, ceapa, orez, rosii, sare, piper, ulei si verdeata.

Ingrediente:Pilaf de dovlecei

  • 5 dovlecei tineri
  • 3 cepe
  • 250 g orez
  • 3 roşii decojite
  • sare
  • piper
  • 200 ml ulei
  • verdeaţă

 

Mod de preparare:

Cureţi dovleceii de coajă, apăsând cu lama unui cuţit, în aşa fel încât sâ se cureţe doar un strat subţire, apoi îi speli şi îi tai în rondele groa­se; de 1-2 cm. Pui feliile de dovlecei sâ se înmoaie, într-o cratiţă pe foc mic, cu 100 ml ulei, îi scoţi pe o farfurie şi îi laşi deoparte cât timp pregăteşti restul legumelor.

Pilaf_de_dovlecei

Tai ceapa peştişori, o căleşti în res­tul de ulei, doar 10 minu­te, după care pui şi orezul peste ceapă, să se înmoaie uşor. Torni o cană cu apă caldă peste amestec, amesteci cu o lingură în cratiţă, ca să nu se prindă orezul de fund, până când acesta s-a înmuiat.

Pilaf_de_dovlecei_02

Aşezi într-o formă de sticlă incasabilă sau într-o cratiţă cu pereţii inalţi un strat de dovlecei, altul de ceapă şi orez şi închei cu alt rând de dovlecei. Presari piper. Acoperi amestecul cu apa caldă în care ai pus puţină sare şi introduci vasul în cuptor pentru o oră. După ce scoţi vasul din cuptor, presari verdeaţa tocată peste pilaf.

Pilaf de dovlecei

Pilaf de dovlecei

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Interesant pilaful asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.