Reteta zilei: Piure de cartofi cu aroma de hrean

Printeaza

Piure de cartofi cu aroma de hrean din: cartofi, pastarnac, unt, hrean, sare, piper, smantana.

 

Ingrediente:

  • 1 kg de cartofi
  • ½ kg pastarnac
  • 3 linguri unt, la temperatura camerei
  • 1-2 linguri de hrean
  • 1 lingurita sare
  • ⅛ lingurita piper
  • ⅓ ceasca smantana

 

Mod de preparare:

Curatati si taiati rondele pastarnacul. Curatati si taiati cuburi cartofii.

Puneti la fiert intr-o cratita si gatiti pentru aproximativ jumatate de ora.

Scurgeti lichidul, apoi adaugati unt, sare, piper si hrean.

Amestecati bine. Incorporati smantana, amestecati bine si dupa gust, mai adaugati sare si piper.

Serviti piureul cald cu verdeata.

 

Piure de cartofi cu aroma de hrean

Piure_de_cartofi_cu_aroma_de_hrean_05

 

 

Pofta buna!

 

 

Piure de vinete cu ceapa

Piure de vinete cu ceapa din: vanata, ulei, ceapa, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 vanata mare 3 linguri ulei de masline extravirgin 1 ceapa alba 2 crengute de cimbru sare piper   Mod de preparare: Spală vânătă, curăţ-o de coajă şi tai-o cuburi măricele; sărează-le, pune-le într-o strecurătoare, aşază deasupra lor o greutate şi […]

Reteta zilei: Piure de napi

Piure de napi din: napi, lapte, unt, sare. Ingrediente:  5 napi 2 cani lapte 2 linguri unt sare     Mod de preparare: Curatati napii. Aduceti la fierbere o oala cu 3 l apa cu sare si adaugati napii. Fierbeti timp de 25 de minute. Se topește untul, se încălzește puțin laptele și se adaugă […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • fuelmtr

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.