Gogoșari aromati în oțet din: gogosari, otet de vin, zahar, apa, vin alb, usturoi, sare, boabe de piper, boabe de coriandru, mustar, foi de dafin, cimbru, rozmarin, coaja de portocala. Ingrediente: 1,5 kg de gogoșari proaspeți și tari 1,5 litri de oțet de vin alb sau oțet alb 2 căni de zahăr 2 căni […]
Reteta zilei: Piure de cartofi cu sofran
PrinteazaPiure de cartofi cu sofran din: cartofi, sofran, margarina, faina, lapte, lapte de cocos, usturoi, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi, curatati si taiati bucati
- 1 varf de cutit de sofran
- 2 linguri margarina
- 1 1/2 linguri de faina
- 1 cana de lapte
- 3/4 cana lapte de cocos
- 1 lingurita usturoi pisat
- Sare și piper
Mod de preparare:
Intr-o oala mare, puneti cartofii, acoperiti cu apa si fierbeti la foc mediu 20-25 de minute. Adaugati 1/2 lingura sare.
Puneti sofranul intr-un bol, adaugati 1 lingura de apa fierbinte si lasati la macerat cateva minute.
Scurgeti cartofii si pastrati deoparte.
Intr-o cratita mica, se topesc 2 linguri margarina la foc mediu. Adaugati faina si amestecati pana se ingroasa.
Adaugati laptele, laptele de cocos, usturoiul, ½ linguriță de sare si sofranul cu apa in cratita cu amestecul de faina.
Gatiti pana cand se ingroasa amestecand frecvent.
Pasati cartofii si incorporati amestecul de lapte. Amestecati pana la omogenizare. Asezonati dupa gust cu sare si piper si serviti.
Piure de cartofi cu sofran
Pofta buna!
Oua Royale – O Delicatesa Regala
Oua Royale din: oua, unt, smantana, sare, piper, paine prajita, caviar, verdeturi. Este o reteta eleganta si sofisticata, cunoscuta pentru bucuria pe care o aduce la masa de dimineata sau la brunch-uri speciale. Aceasta preparare adauga un aer regal oualor prin adaugarea smantanii si a untului, conferindu-le o textura cremoasa si un gust bogat. Originea […]