Piure cu ciuperci şi broccoli din: cartofi, unt, lapte, amestec de ciuperci, ceapa rosie, coniac, ulei de masline, pasta de tomate, ardei capia, broccoli, sos de soia, sare, patrunjel. Ingrediente: 4 cartofi mai mari 100 g unt 250 ml lapte 500 g amestec de ciuperci o ceapa rosie 30 ml coniac 100 ml ulei de […]
Reteta zilei: Piure de cartofi cu sote de ciuperci
PrinteazaPiure de cartofi cu sote de ciuperci din: cartofi, crema de branza, unt, sare de mare, piper, lapte, ciuperci, ulei de masline, capere, patrunjel.
Ingrediente pentru piure:
- 4 cartofi
- 120 gr cremă de brânză
- 60 gr unt nesărat
- sare de mare
- piper negru măcinat
- 1/2-3/4 cana lapte
Ingrediente sote ciuperci:
- 1 kg ciuperci
- 3-4 linguri de ulei de masline
- sare de mare si piper negru măcinat
- 3 linguri de capere tocate
- 3 linguri patrunjel proaspat tocat
Mod de preparare:
Pregatiti ingredientele.
Pentru a face piureul de cartofi, curatati si taiati cartofii cuburi.
Se pun într-un vas mare care se umple cu apă rece pentru a acoperi cartofii.
Se fierb la foc mare mediu, neacoperit aproximativ 20-25 de minute.
Se scurg cartofii într-o strecurătoare.
Adaugati in cratita, adaugati cremă de brânză, unt, sare, piper si 1/2 cana de lapte.
Pasati foarte bine. Asezonati cu sare și piper. Dupa gust, se mai adauga lapte.
Păstrati piureul cald.
Pentru a face ciupercile, spalati si curatati bine apoi asezati intr-o tava in care ati pus hartie de copt.
Stropiti cu ulei de masline si amestecati. Se presara cu sare si piper.
Dati la cuptor aproximativ 20-30 de minute.
Se scot din cuptor si se amesteca cu capere și pătrunjel.
Serviti piureul cu sote-ul de ciuperci.
Piure de cartofi cu sote de ciuperci
Pofta buna!
Pofta buna!
Bum, bun, vreai si eu 🙂