Reteta zilei: Piure de cartofi cu sote de ciuperci

Printeaza

Piure de cartofi cu sote de ciuperci din: cartofi, crema de branza, unt, sare de mare, piper, lapte, ciuperci, ulei de masline, capere, patrunjel.

 

 

Ingrediente pentru piure: 

  • 4 cartofi
  • 120 gr cremă de brânză
  • 60 gr unt nesărat
  • sare de mare
  • piper negru măcinat
  • 1/2-3/4 cana lapte

Ingrediente sote ciuperci:

  • 1 kg ciuperci
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • sare de mare si piper negru măcinat
  • 3 linguri de capere tocate
  • 3 linguri patrunjel proaspat tocat

 

 

Mod de preparare:

Pregatiti ingredientele.

Piure_de_cartofi_cu_sote_de_ciuperci

Pentru a face piureul de cartofi, curatati si taiati cartofii cuburi.

Se pun într-un vas mare care se umple cu apă rece pentru a acoperi cartofii.

Se fierb la foc mare mediu, neacoperit aproximativ 20-25 de minute.

Se scurg cartofii într-o strecurătoare.

Piure_de_cartofi_cu_sote_de_ciuperci_02
Adaugati in cratita, adaugati cremă de brânză, unt, sare, piper si 1/2 cana de lapte.

Pasati foarte bine. Asezonati cu sare și piper. Dupa gust, se mai adauga lapte.

Păstrati piureul cald.

Piure_de_cartofi_cu_sote_de_ciuperci_03

Pentru a face ciupercile, spalati si curatati bine apoi asezati intr-o tava in care ati pus hartie de copt.

Stropiti cu ulei de masline si amestecati. Se presara cu sare si piper.

Dati la cuptor aproximativ 20-30 de minute.

Se scot din cuptor si se amesteca cu capere și pătrunjel.

Serviti piureul cu sote-ul de ciuperci.

Piure_de_cartofi_cu_sote_de_ciuperci_04

 

Piure de cartofi cu sote de ciuperci

 

Piure_de_cartofi_cu_sote_de_ciuperci_04

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

Piure cu ciuperci şi broccoli

Piure cu ciuperci şi broccoli din: cartofi, unt, lapte, amestec de ciuperci, ceapa rosie, coniac, ulei de masline, pasta de tomate, ardei capia, broccoli, sos de soia, sare, patrunjel. Ingrediente: 4 cartofi mai mari 100 g unt 250 ml lapte 500 g amestec de ciuperci o ceapa rosie 30 ml coniac 100 ml ulei de […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Bum, bun, vreai si eu 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.