Reteta zilei: Piure de cartofi cu sofran

Printeaza

Piure de cartofi cu sofran din: cartofi, sofran, margarina, faina, lapte, lapte de cocos, usturoi, sare, piper.

Piure de cartofi cu sofran

Piure de cartofi cu sofran

 

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi, curatati si taiati bucati
  • 1 varf de cutit de sofran
  • 2 linguri margarina
  • 1 1/2 linguri de faina
  • 1 cana de lapte
  • 3/4 cana lapte de cocos
  • 1 lingurita usturoi pisat
  • Sare și piper

 

Mod de preparare:

Intr-o oala mare, puneti cartofii, acoperiti cu apa si fierbeti la foc mediu 20-25 de minute. Adaugati 1/2 lingura sare.

Puneti sofranul intr-un bol, adaugati 1 lingura de apa fierbinte si lasati la macerat cateva minute.

Scurgeti cartofii si pastrati deoparte.

Piure de cartofi cu sofran

Intr-o cratita mica, se topesc 2 linguri margarina la foc mediu. Adaugati faina si amestecati pana se ingroasa.

Adaugati laptele, laptele de cocos, usturoiul, ½ linguriță de sare si sofranul cu apa in cratita cu amestecul de faina.

Gatiti pana cand se ingroasa amestecand frecvent.

Piure de cartofi cu sofran

Pasati cartofii si incorporati amestecul de lapte. Amestecati pana la omogenizare. Asezonati dupa gust cu sare si piper si serviti.

Piure de cartofi cu sofran

Piure de cartofi cu sofran

Piure de cartofi cu sofran

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.