Reteta zilei: Piure de dovleac, de casa

Printeaza

Piure de dovleac, de casa din: dovleac.

 

 

Ingrediente:

  • 2 dovleci mici

 

 

 

 

 

Mod de preparare:

Taie dovlecii în jumătate. Se scobesc semintele.

Asezati dovlecii, taiati sferturi, pe o foaie de copt intr-o tava si coaceti 45 de minute la 170C.

Îndepărtați coaja si puneti bucatile de dovleac in blender.

Procesati foarte bine pana obtineti piure.

Daca pare prea uscat, se adaugă câteva linguri de apă în timpul procesarii, iar în cazul în care piureul este prea apos, trebuie strecurat prin tifon.

Se serveste imediat sau se poate depozita in congelator in pungi care se inchid ermetic.

 

Piure de dovleac, de casa

Piure_de_dovleac_de_casa_06

 

Pofta buna!

 

 

 

Piure de dovleac cu polonezi

Piure de dovleac cu polonezi din: dovleac, polonezi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg dovleac 2 polonezi 2-3 linguri ulei sare piper       Mod de preparare: Dovleacul se pune într-o tavă de cuptor, se fac câteva incizii, se stropeşte uşor cu ulei şi se lasă la cuptor pentru o oră. Se lasă să se […]

Piure de dovleac

Piure de dovleac din: dovleac, smantana, oua, nucsoara, unt, sare, piper, pesmet, unt, faina, vin, frunze de marar, piper alb si nucsoara. Ingrediente: 500 g dovleac 3 linguri smantana 2 oua 1/2 lingurita nucsoara 1 lingura unt sare piper pesmet sos: 1 lingura unt 1 lingura faina 100 ml vin alb frunze de marar sare […]

Piure de morcov si dovleac

O reteta delicioasa de piure cu: dovleac, morcov, cartofi, unt, lapte, sare. Ingrediente: 1 felie de dovleac 3-4 morcovi 2 cartofi 100 g unt 1 cană cu lapte sare   Mod de preparare: Unge dovleacul cu puţin unt şi aşază-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasă-l la cuptor mai bine de o oră. […]

Cuscus cu dovleac

Cuscus cu dovleac din: dovleac, cuscus, rosii, ardei, ceapa, ulei, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 1 dovleac 200 g cuşcuş 2-3 roşii 1 ardei 1 ceapă ulei de măsline verdeaţă sare piper   Mod de preparare: Taie dovleacul în jumătăţi, scoate seminţele, stropeşte-l cu ulei de măsline şi dă-l la cuptor 30 de minute. Toarnă apă fierbinte […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

2 comentarii

  1. nu-mi place piureul de dovleac

  2. N-ai mancati niciodata un astfel de piure, deci zic pas ca nici nu mi place cum arata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.