Reteta zilei: Piure de morcovi

Printeaza

Piure de morcovi din: pastarnac, morcovi, usturoi, ceapa, supa de pui, apa, unt, sare, piper.

Piure_de_morcovi_05

 

Ingrediente:

  • 2 buc pastarnac, decojit si tocat
  • 3-4 morcovi, decojiti si tocat
  • 2 fire de usturoi verde, taiat felii subtiri
  • 1/2 ceapa, tocata
  • 1/2 cana supa de pui
  • 1/2 cana de apa
  • 4 linguri de unt
  • sare
  • piper proaspat macinat

 

 

Mod de preparare:

Se topesc 3 linguri de unt intr-o cratita mare la foc mediu.

Adaugati legumele, supa si apa.

Piure_de_morcovi

Fierbeti la foc mic, acoperit, 25-30 minute.

Cu ajutorul unui blender pasati compozitia.

Piure_de_morcovi_02

Apoi, adaugati restul de unt, sare si piper, dupa gust.

Amestecati si serviti cu ceapa verde.

Piure_de_morcovi_04

 

Piure de morcovi

Piure_de_morcovi_03

 

Pofta buna!

 


Poate iti place si:

Piure de linte rosie

Piure de linte rosie 

Piure de linte rosie din: linte rosie, ridichi, ulei, cimbru, marar, ceapa, usturoi, otet, sare si piper. Ingrediente: 500 g linte rosie 8 ridichi de luna 4 linguri ulei 1 lingura cimbru 1 legatura marar 2 cepe 2 catei de usturoi 1 lingurita otet sare piper   Mod de preparare: Alegeti lintea, spalati-o si fierbeti-o in […]

Piure de urzici cu usturoi

Piure de urzici cu usturoi

Piure de urzici cu usturoi din: urzici, leurda, usturoi, ceapa, faina, hrean, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg urzici 2-3 legături leurdă 3-4 căţei de ustu­roi 1 ceapă 1-2 linguri făină 1 lingură hrean ras ulei sare   Mod de preparare: Speli şi cureţi urzicile şi leurda şi le pui împreună la fiert. Căleşti ceapa în […]

Piure cu pesto verde

Piure cu pesto verde

Piure cu pesto verde din: cartofi, pesto, smantana. Ingrediente: 2 cartofi potriviti ca mărime 3 linguri pesto verde 1 lingura smântână     Mod de preparare: Taie cartofii în bucăţi egale şi pune-i într-un vas cu apă rece cu sare pe foc, la fiert. Lasă să fiarbă 20 de minute la foc mic, scurge-i de […]

Piure de mazare cu usturoi

Piure de mazare cu usturoi

Piure de mazare cu usturoi din: mazare verde, unt, ceapa, usturoi, marar, menta, sare si piper. Ingrediente: 1 kg mazare verde 2 linguri unt 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 legatura marar 1 lingura frunze tocate de menta sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi mazărea în apă cu sare. Lăsaţi-o puţin la răcit, […]

 

Piure de cartofi si morcovi

Piure de cartofi si morcovi

Piure de cartofi si morcovi din: cartofi, morcovi, crema de branza, lapte, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 600 g cartofi 3 morcovi 100 g cremă de brânză 200 ml lapte sare piper frunze de pătrunjel verde   Mod de preparare: Se curăţă, se spală legumele, cartofii se taie cuburi, morcovii rondele. Morcovii se pun la fiert în […]

 

Cum se prepara piure de cartofi cu mascarpone

Piure de linte cu coriandru

Piure de linte cu coriandru din: ceapa, ulei, salote, ardei, linte, coriandru, unt, smantana, praz, mustar, curry, sare, piper. Ingrediente: 2 cepe 125 ml ulei 2 şalote 1 ardei iute roşu 350 g linte roşie 1/2 de linguriţă de coriandru măcinat 80 g unt 500 ml fond de legume 1 legătură de coriandru 250 g […]

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Ce bine arata piureul de morcovi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.