Reteta zilei: Pizza cu blat din vinete
PrinteazaO reteta savuroasa de Pizza cu blat din vinete din: vinete, sare, ulei de masline, condimente, busuioc, parmezan, mozzarella, usturoi, rosii si oregano.
Ingrediente:
- 1 vânătă
- 1 lingura sare
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 lingurite condimente italiene
- 10 frunze de busuioc
- 1/3 ceasca parmezan ras
- 1/3 ceasca fin mozzarella rasa
Ingrediente sos:
- 2-3 lingurite ulei de măsline
- 3 catei mari de usturoi, foarte fin tocat
- 1 cutie rosii, taiate cubulete
- 1/2 lingurita condimente italiene
- 1/4 lingurita oregano uscat
Mod de preparare:
Taiati ambele capete ale vinetei, apoi taiati felii de aproximativ 3 cm.
Pune feliile pe un strat dublu de prosoape de hârtie si presara cu generozitate sare pe ambele părti.
Lasati 30 de minute pentru a scoate tot lichidul din vanata. Preincalziti cuptorul la 190 C.
Intre timp preparati sosul. Incalziti uleiul in tigaie, adaugati usturoiul, prajiti 2 minute, adaugati condimentele, rosiile si oregano si lasati sa fiarba la foc mic pana se ingroasa.
Pastrati sosul cald. Stergeti vinetele, stropiti-le cu ulei de masline si condimente italienesti.
Dati la cuptorul preincalzit pentru 25 de minute.
In timpul in care vinetele sunt la cuptor, tocati frunzele de busuioc, combinati-le cu parmezan si mozzarella si amestecati bine.
Scoateti vinetele din cuptor, puneti sos pe fiecare felie si adaugati amestecul de branza cu busuioc.
Mai dati la cuptor pentru 3-4 minute.
Scoateti apoi de la cuptor si serviti pizza calda.
Pizza cu blat din vinete
Pofta buna!