Reteta zilei: Pizza cu branza si sos de rosii
PrinteazaPizza cu branza si sos de rosii din: drojdie uscata, zahar, faina, sare, ulei de masline, rosii, passata, usturoi, oregano, dafin, otet, sare, piper, ciuperci, ricotta, fontina.
Ingrediente:
- 1/2 lingurita drojdie uscata
- 1 praf zahar
- 450gr faina
- 1 lingurita sare
- 2 linguri ulei de masline
Ingrediente sos de rosii:
- 400gr rosii, tocate
- 2/3 cana passata
- 1 catel de usturoi, tocat
- 1 lingurita oregano uscat
- 1 frunza dafin
- 2 lingurite otet
- sare si piper
Ingrediente topping:
- 2 linguri ulei de masline
- 1 catel de usturoi, tocat
- 350gr ciuperci, maruntite
- 2 lingurite oregano
- 250gr ricotta
- 225gr branza fontina, feliata
Mod de preparare:
Pentru pregatirea aluatului, puneti 300l apa calda intr-un bol. Adaugati drojdia si lasati deoparte 10-15 minute.
Intr-un bol mare cerneti faina, impreuna cu sarea, uleiul si zaharul, amestecati si faceti o adancitura in mijloc.
Incorporati drojdia si amestecati. Framantati 10 minute.
Asezati apoi intr-un bol tapetat cu faina si lasati la dospit 1 1/2 ore.
Intre timp pregatiti sosul. Puneti toate ingredientele intr-o cratita, aduceti la fierbere, dati focul la mic si fierbeti timp de 20 de minute.
Pentru topping, incalziti uleiul intr-o cratita, adaugati usturoiul si ciupercile, asezonati cu sare si piper, gatiti 5 minute, apoi pastrati deoparte.
Preincalziti cuptorul, intindeti aluatul si asezati intr-o tava unsa.
Adaugati sosul, ciupercile, oregano si branza.
Asezonati, dupa gust. Coaceti 15 minute, garnisiti cu oregano si serviti.
Pizza cu branza si sos de rosii
Pofta buna!