Reteta zilei: Pizza cu broccoli si bacon
PrinteazaPizza cu broccoli si bacon din: apa, faina de grau, faina alba, drojdie, zahar, ulei de masline, sare, broccoli, usturoi, fulgi de ardei, bacon, sare, piper, ulei de masline, branza, patrunjel.
aluat:
- 350 ml de apa
- 225 gr faina de grau dur
- 275 gr faina alba
- 1 pachet de drojdie uscata
- 1/4 lingura zahar
- 2 linguri ulei de masline
- 2 lingurite de sare
topping:
- 1 broccoli
- 4 catei de usturoi, feliat
- fulgi de ardei rosu
- 4-5 felii bacon, cuburi
- sare si piper
- 1 lingura ulei de masline
- 250gr branza maruntita
- Patrunjel, pentru decor
Mod de preparare:
Combinati 200ml apa calda si faina de grau dur intr-un castron. Se acopera si se lasa sa stea timp de 1-3 ore.
Puneti drojdia in restul de apa impreuna cu zaharul si lasati 10 minute.
Se adauga amestecul de drojdie si restul ingredientelor pentru aluat peste faina de grau inmuiata in apa.
Amestecati bine, apoi framantati bine cu mainile. Lasati la dospit intr-un loc cald timp de 2-3 ore.
Intre timp, puteti pregati topping-urile. Prajiti baconul, opratiti broccoli in apa clocotita pentru cateva minute, apoi scurgeti in strecuratoare.
Rupeti buchetelele cat mai mici.
Intr-o tigaie incalziti ulei de masline si se adauga fulgi de ardei rosu si usturoi.
Gatiti pentru un minut si apoi adaugati broccoli. Se condimenteaza cu sare si piper si se soteaza 4-5 minute
. Lasati sa se raceasca. Se incalzeste cuptorul la 200C.
Impartiti aluatul in 2 parti egale, intindeti si adaugati in tavi.
Adaugati topping-uri si dati la cuptor 30-35 de minute, garnisiti cu patrunjel si serviti.
Pizza cu broccoli si bacon
Pofta buna!
Arata foarte bine pizza asta, vreau si eu
Ce pofta mi-ai facut cu pizza asta