Reteta zilei: Pizza cu cartofi, ceapa si mozzarella

Printeaza

Pizza cu cartofi, ceapa si mozzarella din: usturoi, ulei de masline, cimbru proaspat, smantana, sare, cartofi, ceapa rosie, ardei gras verde, aluat de pizza, mozzarella, parmezan.

 

Ingrediente:

  • 1 capatana usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura frunze de cimbru proaspat
  • 2-3 linguri smantana (sau lapte)
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 ceasca cartofi, felii subtiri
  • 1/3 cana de ceapa rosie, felii subtiri
  • 1/2 ceasca felii subtiri de ardei gras verde
  • Aluat de pizza
  • 1 buc mozzarella proaspata, rasa
  • Parmezan proaspat, pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200C. Așezati usturoiul intr-o foaie de folie si stropiti cu ulei de masline.

Inveliti si dati la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.

Adaugati usturoiul la blender, adaugati adauga cimbru, smantana, 2 linguri ulei si un praf de sare.

Procesati pana la omogenizare.

Intr-o tigaie sotati cartofii in ulei de masline pe ambele parti pana devin crocanti.

Intindeti aluatul de pizza pe o suprafata de lucru presarata cu faina.

Se da la cuptor 5 minute pentru a se precoace.

Ungeti cu sos de usturoi, adaugati ceapa si ardei, apoi cartofii crocanti.

Presarati mozzarella si coaceti pentru inca 10-15 minute.

Serviti cu parmezan.

 

Pizza cu cartofi, ceapa si mozzarella

Pizza_cu_cartofi_ceapa_si_mozzarella_05

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.