Reteta zilei: Pizza cu ceapa caramelizata

Printeaza

Pizza cu ceapa caramelizata din: faina, sare, drojdie, apa, ceapa, unt, ulei de masline, condimente italiene, spanac, inimi de anghinare, branza feta.

Poate te intereseaza si Pizza cu branza de capra si smochine

 

Ingrediente aluat:

  • 2 cani faina
  • 1 linguriță de sare
  • ¼ linguriță de drojdie instant
  • ¾-1 cană de apă

Ingrediente ceapa caramelizata:

Ingrediente topping:

 

Mod de preparare:

Pentru a face aluatul, intr-un castron mare, se amestecă împreună făina, sarea, drojdia și până la omogenizare.

Se adaugă apă, incepand cu ¾ ceașcă, se amesteca si se mai adauga apa doar daca este necesar.

Acoperiti cu folie alimentara si se lasa sa stea la temperatura camerei, timp de 12-24 de ore.

A doua zi, preparati ceapa caramelizata. Feliati subțire ceapa si puneti intr-o tigaie mare, cu 2 linguri de unt.

Gatiti ceapa la foc mic, amestecand ocazional, timp de o oră.

Incalziti cuptorul la 200C. Puneti o hartie de copt intr-o tava, apoi ungeti cu 1 lingura de ulei de măsline.

Se intinde aluatul in tava. Ungeti aluatul cu inca 1 lingura de ulei, se presara condimente.

Adaugati spanacul in cuptorul cu microunde pentru un minut, apoi scurgeti cat mai bine.

Se taie inimile de anghinare în bucăți mici.

Puneti ceapa caramelizata peste aluat, spanacul, anghinarele și feta.

Coaceți timp de 18-20 de minute, lasati sa se odihneasca si serviti.

 

Pizza cu ceapa caramelizata

Pizza_cu_ceapa_caramelizata_07

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Gabriela Martin

    Arata foarte bine pizza

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.