Reteta zilei: Pizza cu ceapa caramelizata
PrinteazaPizza cu ceapa caramelizata din: faina, sare, drojdie, apa, ceapa, unt, ulei de masline, condimente italiene, spanac, inimi de anghinare, branza feta.
Poate te intereseaza si Pizza cu branza de capra si smochine
Ingrediente aluat:
- 2 cani faina
- 1 linguriță de sare
- ¼ linguriță de drojdie instant
- ¾-1 cană de apă
Ingrediente ceapa caramelizata:
- 3 cepe
- 2 linguri unt
Ingrediente topping:
- 2 linguri de ulei de măsline
- ½ lingura condimente italiene
- 250gr spanac
- 1 cutie inimi de anghinare
- 250gr brânză feta
Mod de preparare:
Pentru a face aluatul, intr-un castron mare, se amestecă împreună făina, sarea, drojdia și până la omogenizare.
Se adaugă apă, incepand cu ¾ ceașcă, se amesteca si se mai adauga apa doar daca este necesar.
Acoperiti cu folie alimentara si se lasa sa stea la temperatura camerei, timp de 12-24 de ore.
A doua zi, preparati ceapa caramelizata. Feliati subțire ceapa si puneti intr-o tigaie mare, cu 2 linguri de unt.
Gatiti ceapa la foc mic, amestecand ocazional, timp de o oră.
Incalziti cuptorul la 200C. Puneti o hartie de copt intr-o tava, apoi ungeti cu 1 lingura de ulei de măsline.
Se intinde aluatul in tava. Ungeti aluatul cu inca 1 lingura de ulei, se presara condimente.
Adaugati spanacul in cuptorul cu microunde pentru un minut, apoi scurgeti cat mai bine.
Se taie inimile de anghinare în bucăți mici.
Puneti ceapa caramelizata peste aluat, spanacul, anghinarele și feta.
Coaceți timp de 18-20 de minute, lasati sa se odihneasca si serviti.
Pizza cu ceapa caramelizata
Pofta buna!
Arata foarte bine pizza