Reteta zilei: Pizza cu aluat de mei, branza si rucola
PrinteazaPizza cu aluat de mei, branza si rucola din: mei uscat, supa de legume, oua, branza cheddar, cimbru, iaurt, cimbru, patrunjel, tarhon, ceapa, suc de lamaie, sare, piper, ulei de masline, ciuperci, usturoi,rucola, sare, piper.
Ingrediente aluat:
- 1 cana mei uscat
- 2 cesti supa de legume
- 2 oua
- 1/3 cana branza cheddar, rasa
- 1 lingura de cimbru proaspat
Ingrediente sos:
- 1 ceasca iaurt
- 2 linguri de mix cimbru, patrunjel si tarhon
- 1 lingura ceapa, tocata
- Suc de lamaie
- Sare si piper, dupa gust
Topping-uri:
- 1/2 cana branza cheddar, rasa
- 1 lingura ulei de masline
- 3 cesti ciuperci, tocate
- 2 catei de usturoi, tocat
- Sare si piper, dupa gust
- 1 cana rucola
Mod de preparare:
Intr-o oala aduceti supa de legume la fiert. Adaugati mei si se amesteca bine. Se acopera si se reduce focul la mic. Gatiti pentru 12-15 de minute. Opriti focul si lasati sa se raceasca timp de 10 minute, acoperit. Incalziti cuptorul la 170C. Transferati meiul intr-un bol. Adaugati 2 oua, 1/3 ceasca cheddar si 1 lingura cimbru proaspat. Se amesteca pentru a se combina.
Se transfera amestecul intr-o tava rotunda. Distribuiti uniform in tava, coaceti timp de 10 minute. Lasati sa se raceasca. Cresteti temperatura cuptorului la 190C. Intr-o tigaie incalziti ulei de masline si gatiti ciupercile impreuna cu usturoi tocat si sotati timp de doua minute. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Se acopera si se continua fierberea aproximativ 5-6 minute.
Pentru sos, intr-un castron mic, se amesteca ierburile proaspete, ceapa tocata si suc de lamaie. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Imprastiati sosul peste blat, adaugati cheddar, ciuperci sote, apoi coaceti pentru 7-8 minute. Garnisiti cu rucola si serviti.
Pizza cu aluat de mei, branza si rucola
Pofta buna!