Reteta zilei: Pizza cu blat de conopida cu naut si mozzarella
PrinteazaPizza cu blat de conopida cu naut si mozzarella din: naut, ceapa rosie, ulei de masline, conopida, oua, mozzarella, faina, sare, piper, sos, caju, coriandru.
Ingrediente:
- 1 cutie de naut, clatit si scurs
- 1/2 ceapa rosie, taiat felii subțiri
- 2 lingurite de ulei de masline
- 1 conopida
- 2 oua
- branza mozzarella, maruntita
- 1/2 cana faina
- 1 varf de cutit sare si piper proaspat macinat
- 3/4 ceasca sos indian
- 1/2 cana caju felii
- Coriandru, pentru garnitura
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 280C. Se incalzește o lingurita de ulei intr-o tigaie mare si sotati ceapa aproximativ 20 de minute.
Aranjați nautul pe o foaie de copt intr-o tava si stropiti cu restul de ulei. Se presara cu sare și piper și dati la cuptor 15 minute. Scoateti din cuptor si pastrati deoparte.
Intre timp, rupeti conopida buchețele. Dati la robot cateva secunde, nu trebuie sa obtineti piure, cid oar sa fie maruntita.
Puneti apoi conopida intr-un castron si dati la cuptorul cu microunde 8 minute. Lasati sa se raceasca timp de 5 minute.
Scurgeti orice urma de lichid. Apoi adaugati ouale, 3/4 ceasca mozzarella marunțita și un varf de cuțit de sare și piper. Amestecati pana cand totul s-a combinat.
Adaugati 1/2 ceasca de faina si amestecati usor. Intr-o tava rotunda puneti hartie de copt si adaugati conopida astfel incat sa obtineti textura unui blat.
Dati la cuptor timp de 10-15 minute. Se scoate din cuptor și ungeti cu sos indian, apoi adugati ceapa, naut, caju și mozzarella. Dati din nou la cuptor pentru inca 10-12 minute. Garnisiti cu coriandru si serviti.
Pizza cu blat de conopida cu naut si mozzarella
Pofta buna!