Pizza de Casă – Rețeta Autentică din: faina, drojdie, zahar, sare, apa, ulei de masline, sos de rosii, mozzarella, salam pepperoni, ceapa, ardei, busuioc, sare, piper. Redescoperă plăcerea de a găti acasă cu o rețetă de pizza care aduce gustul autentic italian direct în bucătăria ta. Fie că este vorba despre o seară de film, […]
Reteta zilei: Pizza la tigaie
PrinteazaPizza la tigaie din: faina, drojdie, sare, ulei de masline, apa, sos de pizza, mozzarella.
Ingrediente aluat:
- 2 cani faina
- ⅛ lingurita de drojdie
- 1 lingurita de sare
- 1 lingura ulei de masline
- ¾ -1 cana de apa
Ingrediente topping:
- 1 lingura ulei de masline
- ½ ceasca sos de pizza
- 1 cana mozzarella maruntita
- Topping-uri, dupa preferinta
Mod de preparare:
Combinati faina, sarea, drojdia intr-un castron. Se amesteca pana cand acestea sunt foarte bine combinate.
Adauga 1 lingura de ulei de masline si ¾ cesti de apa. Se amesteca pana cand aluatul formeaza o minge.
Acopera si se lasa sa fermenteze timp de 12-16 ore la temperatura camerei.
Preincalziti cuptorul la 200C. Ungeti cu ulei o tigaie de fonta.
Scoateti aluatul din castron si asezati in tigaie.
Ungeti cu sos, presarati topping-uri dupa preferinta si apoi presarati branza.
Coaceti pizza timp de 18-22 de minute. Serviti calda.
Pizza la tigaie
Pofta buna!
Pizza cu Ciuperci și Pecorino din: faina de grau, apa, drojdie, zahar, sare, ulei de masline, ciuperci, sos de rosii, usturoi, branza pecorino romano, busuioc, sare, piper. Cu o crustă perfect crocantă, îmbrăcată într-un sos de roșii aromat, garnisită cu ciuperci suculente, usturoi parfumat și brânză pecorino romano savuroasă, această pizza promite să fie vedeta […]
Pofta buna!