Saramura de Biban: Savoare Tradițională Românească din: bibani, rosii, ardei grasi, usturoi, patrunjel, suc de lamaie, ulei de masline, apa, sare, piper, boia dulce. Descoperiți gustul autentic al tradiției românești cu această rețetă simplă și delicioasă de Saramura de Biban. O preparare culinară plină de istorie și aromă, perfectă pentru o masă îmbelșugată în familie. […]
Reteta zilei: Placinta cu afine si branza de capra
PrinteazaPlacinta cu afine si branza de capra din: branza de capra, smantana, ou, zahar brun, faina, sare, busuioc, afine, aluat de placinta, migdale, zahar, unt topit.
Poate te intereseaza si Placinta cu ovaz si nuci
Ingrediente umplutură:
- 1/2 cana branza de capra, la temperatura camerei
- 1/2 ceasca smantana
- 1 ou
- 1/2 cană de zahăr brun
- 1/4 ceasca făină
- sare
- 1 linguriță busuioc proaspat tocat
- 5 cani afine
- 300gr aluat de placinta
topping:
- 1 cană migdale maruntite
- 1/2 cană de zahăr
- 1/3 ceasca unt topit
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200C. Ungeti o tava rotunda si asezati in ea aluatul, acoeriti cu folie de aluminiu si coaceti pentru 8 minute.
Dati temperatura la 170C.
Într-un bol mediu combinati branza de capra, smantana, ou, zahar brun, făina și sarea.
Amestecati bine. Adăugați busuiocul tocat și se amestecă.
Puneti afinele in aluat si adaugati umplutura.
Pentru topping, combinati migdalele, zahăr tos și untul topit intr-un bol mic. Răspândit ușor peste amestecul de afine.
Coaceți timp de 45 minute. Se răcește la temperatura camerei și se serveste.
Placinta cu afine si branza de capra
Pofta buna!
Rețetă Clasică de Șnițel de Porc cu Cartofi Piure
Rețetă Clasică de Șnițel de Porc cu Cartofi Piure din: cotlet de porc, sare, piper, oua, pesmet, faina, ulei vegetal, cartofi, unt, lapte, sare, piper. Șnițelul de porc cu cartofi piure este un preparat clasic și reconfortant care amintește de gusturile copilăriei. Această combinație perfectă de carne fragedă de porc și cartofi piure cremoși a […]
Ce pofta mi-ai facut de o prajitura