Reteta zilei: Placinta cu alune si ciocolata
PrinteazaPlacinta cu alune si ciocolata din: zahar, sare, piper cayenne, arahide, oua, melasa, unt, bourbon, vanilie, faina, fulgi de ciocolata, aluat de patiserie.
Poate te itnereseaza si Placinta aromata cu dovleac
Ingrediente alune condimentate:
- 1/3 cana zahăr
- 1 1/2 linguriță sare
- 1/2 linguriță piper cayenne
- 1 1/2 cani arahide prăjite nesărate
Ingrediente umplutură:
- 4 oua
- 1 cană melasă
- 1/2 cană de zahăr
- 3 linguri unt, topit și răcit
- 3 linguri bourbon
- 2 lingurite vanilie
- 1 lingura faina
- 1 cană fulgi de ciocolata
- 400gr aluat de patiserie
Mod de preparare:
incalzeste cuptorul la 170C. Faceti un sirop simplu prin combinarea zahărului cu 3 linguri de apă într-o cratiță mică.
aduce la fierbere la foc mediu. Se amestecă pentru a dizolva zahărul și după ce incepe sa se ingroase se opreste focul.
Adăugați ardeiul iute și sare și se amestecă pentru a se combina. Se adaugă rapid arahidele și se amesteca.
Imprastiati alunele intr-o tava pe hartie de copt si dati la cuptor timp de 10 minute.
Scoateți din cuptor și puneți imediat alunele pe o farfurie să se răcească.
Pentru umplutura amestecati ouale impreuna ușor. Adăugați melasa si zahar brun.
Bateti până când amestecul este neted și gros. Adăugați untul, bourbon si vanilie si amestecati pana sunt bine combinate.
Se incorporeaza făină, apoi se adauga alunele.
Precoaceti 10 minute aluatul de patiserie, se presara 1/2 cana de fulgi de ciocolata in aluat, se toarnă umplutura, apoi se presara cu restul de fulgi de ciocolata.
Coaceți aproximativ 35-40 de minute.
Se răcește și se servește.
Placinta cu alune si ciocolata
Pofta buna!
Foarte buna placinta cu alune