Reteta zilei: Placinta aromata cu dovleac

Printeaza

Placinta aromata cu dovleac din: faina de migdale, faina de nuca de cocos, unt, indulcitor, sare, ou, zahar, gelatina, apa fierbinte, piure de dovleac, crema de branza, esenta de vanilie, sare, scortisoara, ghimbir, nucsoara, ienibahar.

Poate te intereseaza si Placinta cu cereale, nuci si stafide

 

Ingrediente aluat:

  • 3/4 cană faina de migdale
  • 1/4 cana faina de nucă de cocos
  • 1/2 cana unt nesărat
  • 1 linguriță indulcitor
  • 1/4 linguriță de sare
  • 1 ou
  • 1/2 cana zahar

Ingrediente umplutură:

  • 2 lingurite gelatina
  • 1/4 cană de apă fierbinte
  • 1 cutie piure de dovleac
  • 240gr crema de brânză
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 1/4 lingurita ghimbir
  • 1/4 lingurita nucsoara macinata
  • 1/8 linguriță ienibahar
  • 1/2 cana zahar

 

 

Mod de preparare:

Pregătiți aluatul, se amestecă făină de migdale, faina de nucă de cocos, untul, zaharul, indulcitorul, sarea și oul.

Asezati aluatul intr-un vas termorezistent rotund.

Coaceți timp de 15 minute la 150C.

Pregătiți umplutura, combinati gelatină și apă caldă, se amestecă până când gelatina se dizolvă.

Combinati dovleacul, crema de brânză, zahar, vanilie, sare, scorțișoară, ghimbir, nucsoara si ienibahar.

Adăugați in gelatina și se amestecă bine.

toarnă în aluatul copt. Acoperiți marginile aluatului cu folie, apoi se coace timp de 65-70 de minute la 150C.

Se lasa sa se raceasca, apoi se taie si se serveste.

Placinta aromata cu dovleac

Placinta_aromata_cu_dovleac_23

 

Pofta buna!

 

 

 

Plăcintă cu Brânză și Ananas

Plăcintă cu Brânză și Ananas din: faina, unt, zahar, sare, apa, branza dulce de vaci, zahar, oua, esenta de vanilie, ananas, amidon. Descoperiți o combinație inedită de arome în această plăcintă cu brânză și ananas, o rețetă ce promite să vă răsfețe papilele gustative cu un mix fascinant de dulce și sărat. Acest desert inovativ […]

 

Plăcintă Românească cu Nuci și Mere: Sărbătoarea Gustului

Plăcintă Românească cu Nuci și Mere: Sărbătoarea Gustului din: faina, unt, zahar, oua, praf de copt, scortisoara, nuci, mere, coaja de lamaie.   Ingrediente 300g făină 150g unt 100g zahăr 2 ouă 1 linguriță praf de copt 1 linguriță scorțișoară 200g nuci măcinate 3 mere mari, rase Coaja rasă de la o lămâie   Mod […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Nu-mi palce dovleacul, asa ca placinta cu dovleac iese din discutie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.