Reteta zilei: Placinta cu bacon si branza cheddar
PrinteazaPlacinta cu bacon si branza cheddar din: faina, malai, praf de copt, bicarbonat, sare, zahar brun, porumb, lapte batut, oua, unt, branza cheddar, bacon, ardei iute.
Ingrediente:
- 1 1/2 cani faina
- 1 cană mălai
- 2 lingurite praf de copt
- 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
- 3/4 linguriță sare
- 1/4 ceasca de zahar brun
- 3/4 ceasca porumb
- 1 cană lapte bătut
- 2 oua
- 1/2 ceasca de unt nesărat, topit și răcit
- 2/3 ceasca branza cheddar rasa
- 4 felii bacon
- 1 ardei iute, tocat
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200C. Dati baconul la cuptor si rumeniti timp de 20-25 de minute. Se taie cuburi si se pastreaza deoparte.
Pregătiți o tava rotunda.
Într-un castron mare, amestecati împreună făina, malaiul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sare.
Se adauga zaharul brun, porumb și laptele batut la blender.
Procesati timp de 5 secunde. Adăugați ouăle și procesati pentru încă 5-8 secunde.
Faceti o adancitura in amestecul de făină. Se toarnă amestecul de lapte bătut în făină.
Folosiți o spatulă de cauciuc si amestecati. Adaugati untul și incorporati.
Adaugati cheddar, șuncă și ardei iute si amestecati.
Transferati in tava pregatita.
Coaceți pentru 25-30 minute.
Lasati sa se raceasca complet.
Taiati si serviti.
Placinta cu bacon si branza cheddar
Pofta buna!
A iesit buna placinta?