Reteta zilei: Placinta cu branza si ardei
PrinteazaO reteta de placinta cu branza si ardei din: faina, oua, ulei, lapte, sare, crema de branza, cascaval, oua, ardei, ceapa verde si piper.
Ingrediente:
pentru aluat:
- 500g faina cu autocrestere
- 2 oua
- 6 linguri ulei
- 8 linguri lapte
- 2 lingurite sare
pentru umplutura:
- 350g crema de branza
- 150g cascaval ras
- 3 oua
- 1 ardei verde
- 1 ardei rosu
- 1 ardei galben
- 1 legatura ceapa verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-un castron se amesteca faina cu sarea, se face in mijloc o gaura unde se pun ouale, uleiul si laptele. Se framanta bine pana ce aluatul nu se lipeste de maini.
Se imparte aluatul in doua si se intind doua discuri de aluat. Cu un disc de aluat se imbraca o tava care inainte a fost unsa cu unt si tapetata cu faina.
Legumele se spala, se curata si se toaca marunt. Intr-un castron se amesteca ouale cu branzeturile, dupa care se pun legumele tocate si se condimenteaza dupa gust. In tava peste aluat se presara putin pesmet si apoi se toarna compozitia preparata care va fi acoperita cu celalalt disc de aluat.
Placinta se da la cuptor pentru 35 minute pana se rumeneste.
Placinta cu branza si ardei
Pofta buna!