Reteta zilei: Placinta cu branza si ardei

Printeaza

O reteta de placinta cu branza si ardei din: faina, oua, ulei, lapte, sare, crema de branza, cascaval, oua, ardei, ceapa verde si piper.

Placinta cu branza si ardei

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 500g faina cu autocrestere
  • 2 oua
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri lapte
  • 2 lingurite sare

pentru umplutura:

  • 350g crema de branza
  • 150g cascaval ras
  • 3 oua
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 1 legatura ceapa verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-un castron se amesteca faina cu sarea, se face in mijloc o gaura unde se pun ouale, uleiul si laptele. Se framanta bine pana ce aluatul nu  se lipeste de maini.

Se imparte aluatul in doua si se intind doua discuri de aluat. Cu un disc de aluat se imbraca o tava care inainte a fost unsa cu  unt si tapetata cu faina.

Placinta cu branza si ardei

Legumele se spala, se curata si se toaca marunt. Intr-un castron se amesteca ouale cu branzeturile, dupa care se pun legumele tocate si  se condimenteaza dupa gust. In tava peste aluat se presara putin pesmet si apoi se toarna compozitia preparata care va fi acoperita cu celalalt disc de aluat.

Placinta cu branza si ardei

Placinta se da la cuptor pentru 35 minute pana se rumeneste.

Placinta cu branza si ardei

Placinta cu branza si ardei

 

Placinta cu branza si ardei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.