Compot de Piersici din: piersici, zahar, apa, lamaie, cuisoare. Compotul de piersici este o modalitate delicioasă de a păstra aroma și prospețimea piersicilor pentru mai mult timp. Ingrediente: 1 kg de piersici proaspete sau congelate (puteți folosi și piersici conservate în sirop dacă doriți o opțiune mai rapidă) 1 cană de zahăr (sau ajustați […]
Reteta zilei: Placinta cu branza si smantana
PrinteazaPlacinta cu branza si smantana din: faina, apa calda, ulei, drojdie, sare, miere, branza, iaurt, smantana, oua, patrunjel.
Ingrediente pentru aluat :
- 400 de grame de faina
- 200 ml de apa calda
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 15 de grame de drojdie proaspata
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de miere
pentru umplutura :
- 500 de grame de branza proaspata
- 150 de grame de iaurt
- 150 de grame de smantana proaspata
- 5 oua
- sare
- patrunjel
Mod de preparare:
Pentru prepararea aluatului: se amesteca drojdia cu apa. Adaugati faina.
Adaugați ulei de floarea soarelui si sare si se amesteca timp de 5-10 minute. Se lasa sa creasca timp de o ora.
Pentru prepararea umpluturii: se amesteca 4 oua intregi si 1 albus de ou cu branza, iaurt, smantana, sare si patrunjel tocat.
Imparțiți aluatul in doua parți egale. Intindeti prima jumatate pe o masa, apoi transferati intr-o tava de cuptor. Adaugati umplutura.
Intindeti cealalta jumatate de aluat si acoperiti umplutura. Bateti galbenusul de ou ramas si ungeti prajitura pe deasupra.
Crestati bucati egale inainte de a da la cuptor. Coaceti pentru 30-35 de minute la 160C. Lasati sa se odihneasca, taiati si serviti.
Placinta cu branza si smantana
Pofta buna!
Imi place mult placinta cu branza