Reteta zilei: Placinta cu branza si smantana

Printeaza

Placinta cu branza si smantana din: faina, apa calda, ulei, drojdie, sare, miere, branza, iaurt, smantana, oua, patrunjel.

 

Ingrediente pentru aluat :

  • 400 de grame de faina
  • 200 ml de apa calda
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 15 de grame de drojdie proaspata
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de miere

pentru umplutura :

  • 500 de grame de branza proaspata
  • 150 de grame de iaurt
  • 150 de grame de smantana proaspata
  • 5 oua
  • sare
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Pentru prepararea aluatului: se amesteca drojdia cu apa. Adaugati faina.

Adaugați ulei de floarea soarelui si sare si se amesteca timp de 5-10 minute. Se lasa sa creasca timp de o ora.

Pentru prepararea umpluturii: se amesteca 4 oua intregi si 1 albus de ou cu branza, iaurt, smantana, sare si patrunjel tocat.

Imparțiți aluatul in doua parți egale. Intindeti prima jumatate pe o masa, apoi transferati intr-o tava de cuptor. Adaugati umplutura.

Intindeti cealalta jumatate de aluat si acoperiti umplutura. Bateti galbenusul de ou ramas si ungeti prajitura pe deasupra.

Crestati bucati egale inainte de a da la cuptor. Coaceti pentru 30-35 de minute la 160C. Lasati sa se odihneasca, taiati si serviti.

 

Placinta cu branza si smantana

Placinta cu branza si smantana

Pofta buna!

 

 

 

 

Compot de piersici

Compot de Piersici din: piersici, zahar, apa, lamaie, cuisoare. Compotul de piersici este o modalitate delicioasă de a păstra aroma și prospețimea piersicilor pentru mai mult timp.   Ingrediente: 1 kg de piersici proaspete sau congelate (puteți folosi și piersici conservate în sirop dacă doriți o opțiune mai rapidă) 1 cană de zahăr (sau ajustați […]

 

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Imi place mult placinta cu branza

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.