Reteta zilei: Placinta cu branza si spanac

Printeaza

Placinta cu branza si spanac din: unt, faina, pudra de mustar, paprika, sare, branza cheddar, ou, spanac, ceapa, nucsoara, branza cottage, parmezan, smantana, sare, piper.

 

Ingrediente: 

  • 8 linguri unt
  • 225gr faina
  • 1/2 lingurita pudra de mustar
  • 1/2 lingurita paprika
  • 1 praf de sare
  • 115gr branza cheddar, rasa
  • 1 ou, batut

Ingrediente umplutura:

  • 450gr spanac
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 praf nucsoara
  • 225gr branza cottage
  • 2 oua batute
  • 50gr parmezan, ras
  • 150ml smantana
  • sare si piper

Mod de preparare:

Amestecati untul cu faina. Incorporati pudra de mustar, paprika, sare si branza cheddar.

Omogenizati si dati la rece pentru 30 de minute.

Placinta cu branza si spanac

Intr-o cratita gatiti spanacul si ceapa 10-15 minute, Adaugati sare, piper si nucsoara.

Transferati apoi intr-un bol si lasati sa se arceasca.

Incorporati restul ingredientelor pentru umplutura si omogenizati, dar pastrati deoparte putin ou.

Presarati cu faina suprafata de lucru. Impartiti aluatul in doua.

Intindeti prima jumatate si puneti intr-o tava unsa. Adaugati umplutura.

Placinta cu branza si spanac
Intindeti si cealalta jumatate de aluat si taiati fasii. Asezati deasupra.

Ungeti cu unt si dati la cuptor timp de 35-40 de minute la 200C.

Lasati sa se odihneasca, taiati si serviti.

Placinta cu branza si spanac

Placinta cu branza si spanac

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Placinta cu spanac si branza de capra

Placinta cu spanac si branza de capra din: foitaj, spanac congelat, ceapă, brânză de capră, ouă, unt, alune de padure, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet foitaj 300 g spanac congelat 1 ceapă mică 200 g brânză de capră 2 ouă 1 cub de unt 50 g alune de pădure ulei sare piper Mod de preparare: Scoate aluatul din congelator […]

Plăcintă cu branză, caşcaval şi spanac

Plăcintă cu brânză, caşcaval şi spanac: faina, lapte, unt, ulei, drojdie, sare, susan, spanac, spanac, telemea, urda, cascaval, ou.   Ingrediente foitaj: 600 g făină 300 ml lapte 100 g unt 4 linguri ulei drojdie sare susan Ingrediente umplutură: 400 g spanac 200 g telemea 100 g urdă 100 g caşcav Ingrediente decor: susan 1 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.