Reteta zilei: Placinta cu caise si migdale

Printeaza

Placinta cu caise si migdale din: aluat de patiserie, gem de caise, migdale, caise, zahar, unt.

 

Poate iti place si:

 

 

Ingrediente: 

  • 500 gr aluat de patiserie
  • 1/4 cana gem de caise
  • 3/4 ceasca de migdale
  • 7-9 caise
  • 1/3 cană zahar
  • 1 lingura de unt tăiat bucăți mici

 

 

 

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200C. Intindeti aluatul intr-o tava iar cu ajutorul unei furculite intepati in partea de jos.

Se da la cuptor timp de 10-11 minute.

Placinta_cu_caise_si_migdale
După ce scoateti aluatul din cuptr micsorati temperatura la 170C.

Se pun în blender migdalele și procesati.

Placinta_cu_caise_si_migdale_02
Intr-un bol mare adaugati apa rece cu gheata.

Intr-o oala fierbeti apa si opariti caisele, pe care le transferati in baia de gheata dupa 20 de secunde.

Se curata apoi cu un cuțit ascuțit, taiati în jumătate și îndepărtati samburii.

Se întinde gemul de caise uniform pe partea de jos a aluatului. Se presara cu migdale.

Placinta_cu_caise_si_migdale_03

Asezati deasupra jumatati de caise.

Placinta_cu_caise_si_migdale_04

Se presară uniform cu zahăr și bucati de unt.

Dati la cuptor aproximativ 50-60 de minute. Se lasa sa se răceasca.

Placinta_cu_caise_si_migdale_05
Taiati si serviti.

Placinta_cu_caise_si_migdale_06

 

Placinta cu caise si migdale

 

Placinta_cu_caise_si_migdale_06

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Placinta delicioasa de caise

Placinta delicioasa de caise din: faina, zahar, unt, apa rece, sare, caise, zahar. Ingrediente: pentru aluat: 175 g faina o lingurita zahar 110 g unt 30-60 ml apa rece un praf sare pentru umplutura: 600 g caise 65-100 g zahar un praf sare   Mod de preparare: Pentru aluat, se amestecă făina, sarea Si zahărul. […]

Plăcintă rustică de pui cu caise

O reteta de placinta rustica de pui si caise din: pulpe superioare de pui, ceapa, seminte de coriandru, chimion, nucsoara, carne de porc, bacon, patrunjel, caise, piept de pui, utura, faina, lapte si ou. Ingrediente: 450 g pulpe superioare de pui, dezosate si fara piele 1 ceapa medie, taiata in sferturi 2 linguri seminte de […]

Placinta cu foi din clatite si caise

O reteta de placinta cu foi din clatite si caise din: faina, sare, ou, lapte, ulei de palmier, sirop, suc de portocale si caise. Ingrediente: pentru aluat: 50 g faina de cozonac putina sare 1 ou 150 ml de lapte ulei de palmier pentru decor: 60 de ml de sirop din orice compot la cutie […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.