Reteta zilei: Placinta cu carne de curcan si sos picant de afine

Printeaza

Placinta cu carne de curcan si sos picant de afine din: aluat de patiserie, crema de branza, piept de curcan, sos de afine cu ardei iut, ou, apa.

Ingrediente: 

  • 300gr aluat de patiserie
  • 60gr cremă de brânză
  • 1 cană piept de curcan gatit si tocat
  • ½ ceasca sos de afine cu ardei iute
  • 1 ou + 1 linguriță de apă amestecate

 

 

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 200C.

Așezați aluatul intins pe o foaie de copt.

Pentru a pregati partea de sus împletita, feliati un triunghi din partea de jos a fiecarei parti a aluatului, apoi feliati in fasii pe diagonala.

Ungeti cu crema de brânză.

Adaugati carnea de curcan maruntita. Garnisiti cu sosul picant de afine.

Imbracati partea de sus cu fasiile taiate pe diagonala, ca si cum ati impleti.

Transferati pe o foaie de copt intr-o tava. Ungeti cu ou.

Coaceți pentru 25-30 minute.

Serviti placinta calda.

 

Placinta cu carne de curcan si sos picant de afine

Placinta cu carne de curcan si sos picant de afine

 

 

Pofta buna!

 

 

Pastilla: Plăcintă Marocană – Un amestec de istorie, cultură și Rețeta Originală

Pastilla: Plăcintă Marocană – Un amestec de istorie, cultură și Rețeta Originală. Pastilla, cunoscută și sub numele de Bastilla, este un exemplu remarcabil de fuziune culinară, reflectând influențe culturale variate și o istorie fascinantă. Acest fel de mâncare, cu aromele sale îndrăznețe și textura sa unică, este o mărturie a evoluției gastronomiei în contextul schimburilor […]

Plăcintă Românească cu Nuci și Mere: Sărbătoarea Gustului

Plăcintă Românească cu Nuci și Mere: Sărbătoarea Gustului din: faina, unt, zahar, oua, praf de copt, scortisoara, nuci, mere, coaja de lamaie.   Ingrediente 300g făină 150g unt 100g zahăr 2 ouă 1 linguriță praf de copt 1 linguriță scorțișoară 200g nuci măcinate 3 mere mari, rase Coaja rasă de la o lămâie   Mod […]

Portokalopita – Plăcintă cu Portocale Grecească

Portokalopita – Plăcintă cu Portocale Grecească din: oua, zahar, faina, iaurt, coaja si zeama de portocale, extract de vanilie, unt, praf de copt, sare. Portokalopita este o desert tradițional grecesc cunoscut pentru gustul său bogat de portocale și textura sa fragedă.   Ingrediente: 6 ouă 1 cană de zahăr 1 cană de făină 1 cană […]

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Vreau si eu din placinta asta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.