Plăcintă cu Brânză și Stevie din: foi de placinta, branza de vaci, stevie, oua, iaurt, ulei, sare, piper. Această combinație echilibrează perfect gusturile și texturile, oferind o experiență culinară remarcabilă. Preparată cu grijă și pasiune, plăcinta cu brânză și stevie este ideală pentru orice moment al zilei, fiind o opțiune excelentă atât pentru un mic […]
Reteta zilei: Placinta de cartofi cu peste afumat
PrinteazaPlacinta de cartofi cu peste afumat din: peste afumat, lapte, dafin, ceapa, cuisoare, cartofi, unt, amidon, smantana, patrunjel sare, piper, legume.
Ingrediente:
- 450g peste afumat
- 475ml lapte
- 2 frunze de dafin
- 1 ceapa
- 4 cuisoare
- 450g cartofi
- unt
- 2 linguri amidon
- 60ml smântână
- 2 linguri patrunjel tocat
- sare și piper negru măcinat
- legume, pentru servire
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 200 ° C. Așezați pestele intr-o tigaie, se toarnă laptele peste și se adaugă frunzele de dafin.
Infigeti cuisoarele in ceapa puneți în tigaie. Se acoperă și se fierbe timp de aproximativ 10 minute.
Scoateti pestele cu o spumiera si se pastreaza deoparte să se răcească.
Strecurati lichidul din tigaie într-o tigaie separată și pastrati deoparte.
Pentru a pregati cartofii se taie in felii subtiri lasand coaja pe ei.
Fierbeți cartofii in apă ușor sărată, timp de aproximativ 5 minute. Scurgeti.
Ungeti un vas termorezistent. Adaugati o parte din peste.
Reîncălziti laptele. Se adauga amidon dizolvat in apa, smantana si patrunjel peste lapte.
Amestecati bine si dati in clocot si se ingroasa. Aranjati o treime din cartofi in vas si asezonati cu piper.
Adaugati un nou strat de peste si apoi cartofi.
Se toarnă sosul peste. Se acoperă cu folie și se da la cuptor timp de 30 minute.
Indepărtați folia și mai dati la cuptor timp de încă 10 minute.
Se serveste imediat cu legume.
Placinta de cartofi cu peste afumat
Pofta buna!