Reteta zilei: Placinta de casa cu capsuni

Printeaza

Placinta de casa cu capsuni din: faina, zahar, sare, unt, lapte batut, capsuni, zahar, zahar brun, amidon, sare de mare, suc de lamaie, ghimbir, ou.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente pentru aluat:

  • 2 1/2 cani faina
  • 2 linguri de zahar
  • 3/4 linguriță sare
  • 1 cană unt nesărat, rece, cuburi
  • 1/2 cană lapte bătut rece

umplutura:

  • 5-6 cani capsuni proaspete, feliate
  • 1/2 cană de zahăr
  • 1/3 cană de zahăr brun
  • 1/4 ceasca amidon
  • 1 praf de sare de mare
  • 2 linguri suc proaspat de lamaie
  • 1/4 linguriță ghimbir
  • 1 ou, bătut și zahăr granulat pentru topping

 

Mod de preparare:

Pentru a pregati aluatul, intr-un bol mediu, amestecati împreună făină, zahăr și sare.

Adaugati untul rece si folosind degetele incorporati untul.

Incorporati apoi laptele batut. Amestecati bine.

Scoateti din bol pe o suprafata de lucru si impartiti in 2.

Framantati foarte fiecare bucata de aluat.

Inveliti in folie alimentara si dati la frigider 1 ora.

Pentru a pregati umplutura, într-un bol mediu amestecati împreună căpșuni, zaharul, zaharul brun, amidon, sare, suc de lamaie si ghimbir tocat.

Lasati sa se odihneasca apoi timp de 10 minute.

Pentru a asambla placinta, pe o suprafață presarata cu faina, intindeti aluaturile.

Prima foaie o asezati intr-o forma rotunda, turnati umplutura.

Cealalta bucata de aluat o taiati felii si asezati deasupra, peste umplutura.

Incalziti cuptorul la 170C. Ungeti placinta cu ou batut si presarati zahar.

Coaceti timp de 15 minute, apoi se reduce temperatura la 150C si se mai coace placinta timp de 30 de minute.

Scoateți din cuptor și lasati să se răcească complet înainte de servire.

 

Placinta de casa cu capsuni

Placinta_de_casa_cu_capsuni_11

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.