Invartita cu nuci din: foi de palcinta, nuci, zahar, ulei, vanilie, rom. Ingrediente: foi de plăcintă 2 căni de nuci zahăr ulei vanilie rom Mod de preparare: Se întind foile de plăcintă peste care se presară nucile măcinate amestecate cu zahăr şi cu arome, se stropeşte cu puţin ulei şi se rulează. Se aşază în […]
Reteta zilei: Placinta de ciuperci
PrinteazaPlacinta de ciuperci din: aluat de patiserie, ciuperci, patrunjel, usturoi, sunca, oua, branza, faina, lapte batut, sare, piper, boia, oregano, ulei.
Ingrediente:
- 500gr aluat de patiserie
- 800 g ciuperci
- 1 legatura patrunjel, tocat
- 4 căței de usturoi, tocat
- 100 g sunca, tocata
- 2 oua
- 200 g brânză rasă
- 2 linguri de faina
- 200 g de lapte batut
- sare și piper
- boia de ardei
- oregano
- ulei
Mod de preparare:
Asezati aluatul in tava. Se amesteca branza rasa cu ouăle și făina și întindeti peste aluatul din tava.
Se spală ciupercile și se taie în felii subțiri. Se încălzește puțin ulei într-o tigaie si se prajeste usturoiul tocat.
Adaugati ciupercile si sunca și asezonati bine. Prajiti si adaugati patrunjelul tocat.
Adaugati ciupercile in tava, turnati laptele batut si se presara cu boia.
Coaceți la 200 C, timp de 40-45 de minute.
Serviti placinta calda.
Placinta de ciuperci
Pofta buna!
Placinta cu spanac si hrisca din: foi de palcinta, verdeturi, marar, patrunjel, ceapa verde, praz, boabe de hrisca, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1/2 kg foi de placinta 1 kg verdeturi (spanac, etc) 1 ceasca de marar si patrunjel tocate marunt 10 fire ceapa verde 2 fire de praz 1 ceasca boabe de hrisca sare piper […]
Rulada din carne de pui cu legume
Rulada din carne de pui cu legume din: carne de pui, aluat pentru placinta, morcovi, boabe de porumb, gogosari, ceapa verde, patrunjel, marar, pesmet, oua, sare, piper, ulei. Ingrediente: 800 g carne de pui 1 foaie de aluat pentru palcinta 1 morcov 150 g boabe de porumb 2 gogosari 1 legatura de ceapa verde 1 […]
Ce pofta mi-ai facut de placinta