O reteta simpla si delicioasa de placinta cu coacaze din: faina, zahar pudra, unt, galbenus, banae, suc de lamaie, migdale, coacaze, scortisoara si oua.
Se cerne făina şi se aşază sub formă de fântână pe o planşetă, se adaugă 70 g de zahăr pudră, untul tăiat bucăţi, gălbenuşul şi sarea.
Se frământă un aluat potrivit de tare şi se pune la frigider pentru cel puţin 30 de minute. Se unge şi se tapetează o formă de tartă cu diametrul de 25 cm.
Se împarte aluatul în două părţi. Se întind două foi. Cu prima foaie, îmbraci forma, după care înţepi din loc în loc cu furculiţa. Bananele se curăţă de coajă şi se taie felii, se stropesc cu zeaimă de lămâie şi se presară cu restul de zahăr.
Se adaugă peste banane gălbenuşurile, jumătate din migdale tăiate felii, coacăzele spălate şi scurse, scorţişoara, albuşul bătut spumă şi se amestecă uşor.
Se toarnă amestecul în formă, se acoperă cu cealaltă foaie, se unge deasupra cu un gălbenuş bătut, se presară migdalele rămase şi se coace, la foc potrivit, circa 40-45 de minute. Se lasă să se răcească în formă.
Placinta cu coacaze din: branza dulce, fidea, oua, zahar, coaja de lamaie, ciocolata alba, stafide, zahar vanilat, coacaze, margarina, foi de placinta. Ingrediente: 500 g brânză dulce de vacă 120 g fidea de casă 6 ouă 100 g zahăr coajă rasă de lămâie 100 g ciocolată albă 100 g stafide zahăr vanilat 200 g coacăze […]
Placinta cu mere, stafide si migdale din: stafide (afine sau coacăze proaspete), curmale, migdale, sare, mere, scortisoara, cardamon, suc de lămâie Ingrediente: 1/2 ceaşcă de stafide, sau afine ori coacăze proaspete 1 ceaşcă şi jumătate de curmale 2 ceşti de migdale 1/2 linguriţă de sare 3 ceşti de mere, cojite şi tăiate bucăţi 1 linguriţă de scorţişoară 1 linguriţă de cardamon 2 linguri de suc de lămâie Mod […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.