Reteta zilei: Placinta cu carne de pui (varianta)
PrinteazaPlacinta cu carne de pui din: faina, unt, sare, zahar rbun, gheata, smantana, lapte, ou, piper, nucsoara, carne de pui, parmezan, usturoi, sare, amidon, ceapa verde, ulei de masline, branza.
Ingrediente aluat:
- 2 1/2 ceasca de faina
- 230 de grame de unt nesarat, foarte rece
- 1 1/2 lingurita de sare
- 1 lingurita de zahar brun
- 8 – 10 linguri de apa cu gheata
- 1 1/2 linguri de faina
Ingrediente topping:
- 1/2 ceasca de smantana
- 1/3 cana de lapte
- 1 ou
- 1/4 lingurita de sare
- 1/4 lingurita de piper negru proaspat macinat
- 1/8 lingurita de nucsoara
Ingrediente umplutura:
- 400 de grame de carne de pui
- 1/4 ceasca de parmezan
- 2 catei de usturoi ras
- 1/2 lingurita de sare
- 1/2 lingurita de piper negru proaspat macinat
- 2 linguri de amidon
- 290 g ceapa verde tocata
- Sare si piper negru proaspat macinat dupa gust
- ulei de masline
- 1 ceasca de branza asortata, cuburi pentru servire
Mod de preparare:
Se prepara umplutura: amestecati carnea de pui tocata, parmezanul, usturoiul ras, sarea, piperul negru si amidonul de porumb cu o furculita pana se combina. Se incalzeste o tigaie la foc mediu, cu 1 lingura de ulei de masline.
Gatiti amestecul de pui cateva minute. Transferati intr-un castron mare si se pune deoparte. Adaugati o lingura de ulei de masline in tigaie si gatiti ceapa verde cu un varf de cutit de sare si piper negru.
Incorporati in amestecul de pui si amestecati usor. Lasati sa se raceasca, apoi dati la frigider 1 ora.
Se prepara aluatul: se amesteca faina, sarea si zaharul brun. Se prepara o ceasca mare de apa cu gheata. Se incorporeaza untul, adaugati 3 linguri de apa cu gheata si amestecati usor.
Adaugati inca 3 linguri de apa si framantati bine. Mai adaugati si restul de apa si framantati pana obtineti un aluat nu prea lipicios.
Presarati faina pe suprafaaa de lucru si transferati aluatul. Se imparte aluatul in 2 bucati, una mai mare, una mai mica Intindeti si inveliti apoi in folie alimentara.
Dati 30 de minute la congelator. Incalziti cuptorul la 200C. Scoateti aluatul mai mare din congelator, intindeti bine, apoi fixati-l pe partea de jos si pe marginile unei forme de placinta.
Adaugati umplutura. Intindeti apoi cealalta bucata de aluat si acoperiti ca si cum ati fixa un capac. Puteti pune 10 minute la congelator pentru a va asigura ca se fixeaza bine.
Intre timp preparati toppingul.: bateti oul si impartiti in 2 boluri. Se incorporeaza intr-unul din boluri smantana, lapte, sare, piper negru si nucsoara. Bateti bine pana obtineti un topping cremos.
Se adauga 1 lingurita de apa in celalalt bol si se amesteca usor. Scoateti placinta din congelator si periati cu ou. Crestati usor partea de sus, apoi dati la cuptor aproximativ 40 de minute.
Scoateti din cuptor, reduceti temperatura la 180C. Introducetți varful unei palnii intr-o parte a aluatului de deasupra si turnati usor crema de ou. Dati din nou la cuptor si mai coaceti 10 minute. Scoateti din cuptor, lasati sa se odihneasca 5 minute, taiati si serviti cu branza.
Placinta cu carne de pui
Pofta buna!
Imi place placinta cu carne de pui, dar parca mai buna ar iesi cu carne de vita, zic si eu…